Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμιλιάνο Σάλα: Δυο χρόνια από το θάνατο του Αργεντινού και η οικογένεια του ψάχνει ακόμα απαντήσεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 13:12 Εμιλιάνο Σάλα: Δυο χρόνια από το θάνατο του Αργεντινού και η οικογένεια του ψάχνει ακόμα απαντήσεις

Ήταν το μοιραίο του ταξίδι. Ο Εμιλιάνο Σάλα πέταξε στις 21 Ιανουαρίου του 2019 από τη Νάντη της δυτικής Γαλλίας με προορισμό το Κάρντιφ της Ουαλίας, χάνοντας τη ζωή του από την πτώση του αεροσκάφους.

Ο Εμιλιάνο Σάλα πήγαινε να κάνει το ντεμπούτο του στην Premier League με τη νέα του ομάδα, την Κάρντιφ Σίτι, αλλά το μονοκινητήριο Piper Malibu στο οποίο επέβαιναν ο πιλότος, 59 ετών, και ο πρώην επιθετικός της Νάντης βρέθηκε στο βυθό της Μάγχης.

Το άψυχο σώμα του Αργεντινού επιθετικού ανασύρθηκε αρκετά 24ωρα μετά το αεροπορικό δυστύχημα, ενώ αυτό του πιλότου, Ντέιβιντ Ίμποτσον, αγνοείται ακόμα. Να θυμίσουμε ότι η οικογένεια του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή είχε αντιδράσει στην κίνηση των Αρχών, να μην ανασύρει τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, με τις έρευνες να… δείχνουν ευθύνη του πιλότου (φαίνεται πως υπήρχε θέμα με την άδεια του, για να πιλοτάρει) αλλά και πως το αεροπλάνο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για το ταξίδι υπό αντίξοες συνθήκες.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, το Τμήμα Έρευνας Αεροπορικών Ατυχημάτων είχε καταλήξει πως ο Σάλα είχε εκτεθεί σε μονοξείδιο του άνθρακα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια ελέγχου του αεροσκάφους εάν συνέβη και στον πιλότο.

Με την συμπλήρωση δύο ετών από την τραγική εκείνη ημέρα, η οικογένεια του Εμιλιάνο Σάλα ξεκαθάρισε εκ νέου μέσω του εκπροσώπου της πως «περιμένει να ξεκινήσουν οι ανακρίσεις προκειμένου να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια. Είναι τραγωδία να έχουν περάσει δύο χρόνια και να μην ξέρουμε ακόμα ακριβώς τι συνέβη και πώς σκοτώθηκε ο Εμιλιάνο».

Να αναφέρουμε ότι ο Ντέιβιντ Χέντερσον, που είχε κανονίσει την πτήση, αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης στις 18 Οκτωβρίου του 2021.

Πηγή: newsit.gr