Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική πόλο γυναικών: Νίκη πρωτιάς κόντρα στην Ουγγαρία στο δρόμο για Τόκιο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 16:49 Εθνική πόλο γυναικών: Νίκη πρωτιάς κόντρα στην Ουγγαρία στο δρόμο για Τόκιο (φωτο intime)

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών πήρε την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο του προ-Ολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης καθώς νίκησε 8-5 την Ουγγαρία για την τελευταία αγωνιστική και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Σλοβακία. 

Σπουδαία νίκη, έστω και για το γόητρο και την ψυχολογία, πέτυχε η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών με 8-5 επί της Ουγγαρίας, στο προ-ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Με όπλο την εκπληκτική άμυνα στην παίκτρια λιγότερη (οι Μαγυάρες είχαν 4/17!) και μεγάλη εμφάνιση από τη Χρυσή Διαμαντοπούλου (17 αποκρούσεις), η ελληνική ομάδα πήρε τη νίκη και την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου, κυρίως όμως απέδειξε ότι δεν έχει να φοβάται κανέναν.

Στον αυριανό (22/1) προημιτελικό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στις 9 μ.μ. την αδύναμη Σλοβακία και η πρόκριση στο Τόκιο θα κριθεί στον ημιτελικό του Σαββάτου, απέναντι σε Ιταλία ή Ολλανδία (όποια τερματίσει πρώτη στον Α΄ όμιλο, κάτι που θα ξεκαθαρίσει απόψε).

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 1-3, 2-2

Ουγγαρία (Ατίλα Μπίρο): Γκανγκλ, Σίλαγκι, Βάλι 1, Γκουρισάτι 1, Σουτς 1, Παρκς, Ίλες 1, Κέστελι 1, Λαϊμέτερ, Γκιονγκιόσι, Ριμπάνσκα, Γκάρντα, Μαγκιάρι

Ελλάδα (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Βασ. Πλευρίτου, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Πηγή: newsit.gr