Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρης – ΑΕΛ: Εύκολη αλλά «φτωχή» νίκη κόντρα σε ακίνδυνο αντίπαλο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 22:19 Άρης – ΑΕΛ: Εύκολη αλλά «φτωχή» νίκη κόντρα σε ακίνδυνο αντίπαλο

Η… ακίνδυνη ΑΕΛ δεν μπόρεσε ποτέ να ανησυχήσει τον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 1-0 και –σίγουρα- για ένα 24ωρο θα μείνουν μόνοι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Superleague και στο +2 από την ΑΕΚ (την Τετάρτη υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα). Έχασαν ευκαιρίες οι «κίτρινοι», που πήραν γκολ από τον αμυντικό, Ροζ. 561 λεπτά συμπλήρωσαν οι «βυσσινί» χωρίς να έχουν σκοράρει!

Ο Άρης επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες για τη Superleague επικρατώντας εύκολα με 1-0 της ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, συμπλήρωσαν 561 αγωνιστικά λεπτά χωρίς γκολ, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς περιμένουν να μπει ο Κώστας Μήτρογλου στην… εξίσωση για να πάρουν πιο εύκολα γκολ. Ο Ροζ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να χάνουν αρκετές ευκαιρίες.

Με το “τρίποντο” αυτό, ο Άρης ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο +2 από την ΑΕΚ, η οποία όμως υποδέχεται αύριο τον ΠΑΣ Γιάννινα. όσον αφορά την ΑΕΛ, παρέμεινε στην προτελευταία θέση με 8 βαθμούς.

Η ΑΕΛ είχε παθητικό ρόλο, αλλά στάθηκε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Άρης δεν κατάφερε να  πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Μετά από το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν «στροφές» και… ανησύχησαν τον Μπάγιτς με κάποια σουτ.

Ο Άρης έπαιξε στο μισό γήπεδο την ΑΕΛ και στο 17 έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με την κοντινή κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία (έκανε πολύ καλό παιχνίδι). Σε εκείνο το σημείο ο Άκης Μάντζιος αναγκάστηκε να… αλλάξει τα πλάνα του, βάζοντας τον Μάνο στη θέση του Μαντσίνι (πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο).

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, αφού η ΑΕΛ πίεσε αποτελεσματικά στο χώρο του κέντρου. Οι Θεσσαλονικείς είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έφτιαξαν άλλη φάση στα αντίπαλα καρέ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων από «στημένη» φάση στο 30’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Δεληζήσης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ροζ από πολύ κοντά έκανε το 1-0, με νέα κεφαλιά. Ο Άρης έδιωξε το άγχος του, έπαιξε με μεγαλύτερη ηρεμία και στο 34’ είδε το σουτ του Σάσα να περνάει ελάχιστα άουτ, στην τελευταία σημαντική του φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Τζανλούκα Φέστα έκανε κάποιες διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να κάνει πιο ανταγωνιστική την ΑΕΛ, αλλά ο Άρης δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς είδαν το γκολ του Μάνου στο 55’ να ακυρώνεται ως οφσάιντ, προσπάθησαν να φτιάξουν κι άλλες ευκαιρίες, αλλά και πάλι είχαν πρόβλημα στη δημιουργία.

Σε ανάλογες κινήσεις από τον πάγκο προχώρησε και ο Άκης Μάντζιος. Αν και είδε την ΑΕΛ να… κινείται για πρώτη φορά επιθετικά, ο Άρης συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και έφτασε στην εύκολη νίκη στο «Βικελίδης».

πηγή: newsit.gr