Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: «Κηδεία» στο ΟΑΚΑ και «πτώση»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 19:19 ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: «Κηδεία» στο ΟΑΚΑ και «πτώση»

Αυτή δεν ήταν η ΑΕΚ της τελευταίας περιόδου. Παίκτες – κλειδιά δεν «τράβηξαν», ο Ινσούα συνέχισε τα λάθη του –κάνοντας και πέναλτι- και ο εκπληκτικός ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ (2-0) κρατώντας την Ένωση πίσω από τον Άρη. Δυο δοκάρια οι «κιτρινόμαυροι» στο δεύτερο ημίχρονο. 

Ήταν ικανός, αποτελεσματικός… άριστος και πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0, κάνοντας το δεύτερο του “διπλό” επί της Ένωσης και πρώτο μετά από 31 χρόνια.

Η ομάδα του Χιμένεθ δεν.. τράβηξε καθόλου στο πρώτο μέρος, είχε δυο δοκάρια στο δεύτερο, αλλά ηττήθηκε δίκαια -λόγω της εικόνας της- κι έτσι δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, πιέζοντας ψηλά και κερδίζοντας αρκετές μπάλες από τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Σιμάνσκι βοήθησε πολύ στο να.. απλωθεί το παιχνίδι, με τους Τάνκοβιτς και Λιβάι Γκαρσία να παίρνουν αρκετές προσπάθειες. Πάντως, η πρώτη φάση του ματς ήρθε από τους φιλοξενούμενους, με τον Αθανασιάδη να διώχνει το σουτ του Μπρένερ.

Η… ορμητικότητα της ΑΕΚ μειώθηκε στη συνέχεια, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να «πατάει» καλύτερα. Μάλιστα, στο 20 οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Κρίζμαν, τέρμα που ακυρώθηκε σωστά, αφού στην αρχή της φάσης ο Λέο δέχθηκε κάθετη από θέση οφσάιντ.

Το ματς άρχισε σιγά σιγά να «στραβώνει» για την Ένωση, που έβγαλε πρόβλημα στην ανάπτυξη της (Τάνκοβιτς και Λιβάι Γκατρσία «εξαφανίστηκαν», ενώ τα τρία της χαφ δεν βοήθησαν στην ανάπτυξη) αλλά και στην άμυνα. Στο 30’ ο… κάκιστος Ινσούα προσπάθησε να διώξει την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής, βρήκε τον Παντελάκη, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Κρισμάν έκανε το 0-1. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να μην έχει άλλη φάση και τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να κάνει «περίπατο».

Βλέποντας την κάκιστη εικόνα της ομάδας του, ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε Μάνταλο, Λόπες και Ανσαριφάρντ στις θέσεις των Γαλανόπουλου, Ισνούα και Ανσαριφάρντ, με την έναρξη της επανάληψης (το… γύρισε σε 4-2-3-1). Η ΑΕκ φάνηκε να… ξυπνά επιθετικά. Στο 50’ ο Οικονομόπουλος έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σβάρνα, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Μάνταλος τράνταξε –με σουτ- το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δέχθηκε μεγάλη πίεση κι έτσι… γύρισε στην άμυνα του και έκλεισε «διαδρόμους». Η ΑΕΚ είχε νέο δοκάρι στο 64’ με φοβερό σουτ του Ολιβέιρα. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να… απορροφήσουν την πίεση που δέχθηκαν, έπαιξαν και πάλι επιθετικά και στο 76’ έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0, με τον Αθανασιάδη να λέει όχι» σε τετ-α-τετ με τον Λέο (το σουτ που έκανε στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων).

Η ΄Ένωση δεν βρήκε ευκαιρίες ούτε από συνδιαστικές προσπάθειες, ούτε και από ατομική κίνηση και στο 86’ δέχθηκε το 0-2, με τον Λέο να νικά τον Αθανασιάδη με ένα «κεραυνό» εντός μεγάλης περιοχής.

πηγή: newsit.gr