Τσιτσιπάς για ρατσιστική επίθεση στον Καραλή: "Είναι σαν αδερφός μου. Ντροπή αυτό που έγινε"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 12:47 Τσιτσιπάς για ρατσιστική επίθεση στον Καραλή: "Είναι σαν αδερφός μου. Ντροπή αυτό που έγινε"

Τι είπε για την καραντίνα, την εξαιρετική σχέση του με τον Εμμανουήλ Καραλή, τους στόχους του και τα κακόβουλα σχόλια που δέχεται ανά καιρούς στα social media.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως και η αφρόκρεμα του τένις βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στην Αυστραλία ενόψει του πρώτου Grand Slam της σεζόν, του Αυστραλιανού Όπεν. Όπως και οι υπόλοιποι συναθλητές του, έτσι και ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όφειλε να περάσει 14ημερη καραντίνα στο ξενοδοχείο.

Η καραντίνα έληξε, με τον Τσιτσιπά να ανήκει μάλιστα στην κατηγορία των ατόμων που δεν παραπονέθηκαν για την κατάσταση που επικράτησε στη Μελβούρνη αυτές τις μέρες. To No6 της παγκόσμιας κατάταξης, που προετοιμάζεται για το ATP Cup με την Εθνική ομάδα, παραχώρησε, σύμφωνα με το Sport24.gr, συνέντευξη στο αυστραλιανό SBS Greek και σχολίασε την καραντίνα, τα κακώς κείμενα που γράφονται κατά καιρούς για τον ίδιο, τους στόχους του, όπως και για τον αδερφό του, όπως τον χαρακτήρισε, Εμμανουήλ Καραλή.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή το σκάνδαλο της υπόθεσης βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου ο Στέφανος Τσιτσιπάς κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό και τις καταγγελίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα. Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης αναφέρθηκε σ’ άλλο ένα γεγονός που συντάραξε τη χώρα, αυτή της ρατσιστικής επίθεσης που είχε δεχτεί ο πρωταθλητής του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής από τον προπονητή του, Δημήτρη Κυτέα.

Ο 21χρονος επικοντιστής είχε γίνει δέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς για το χρώμα του δέρματός του, κατήγγειλε δις στον Σέγας (2017 και 2019) τον Δημήτρη Κυτέα.

Τσιτσιπάς και Καραλής διατηρούν αδελφική σχέση με τον Έλληνα τενίστα να τονίζει χαρακτηριστικά "Τον Manolo, τον γνωρίζω πολλά χρόνια και τον έχω σαν αδερφό μου. Είναι ντροπή αυτό που έγινε! Άνθρωποι που συμπεριφέρονται έτσι και βλέπουν τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο, δεν νομίζω ότι αξίζει να βρίσκονται σε τέτοιες θέσεις"

Το ΑΣΕΑΔ τον Νοέμβριο του 2020 απέρριψε την προσφυγή του Δημήτρη Κυτέα κατά της απόφασης της ΕΦΙΠ για την τιμωρία του. Αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε λίγα χρόνια που υπήρξε απόφαση εις βάρος του για ρατσιστική επίθεση στον Manolo, την ώρα που παραμένει Ομοσπονδιακός προπονητής, παρά τις αντιδράσεις.

ΤΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όπως υποστηρίζει ο ίδιος επί της παρούσης δεν έχει συναντήσει κάποιο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης ή φυλετικής διάκρισης. Παρόλα αυτά όταν ο ίδιος συμμετείχε σε διοργανώσεις τένις εκτός Ελλάδας και σε εφηβική ηλικία, είχε νιώσει διακρίσεις σε βάρος του. Ήταν την περίοδο που η οικονομική κρίση βάθαινε στην Ελλάδα και η χώρα ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

"Ένιωθα πολύ αδύναμος εκείνη την εποχή και ότι ο κόσμος με αντιπαθούσε, ήμουν 13-14 ετών, δεν είχα κάνει κακό σε κανένα, ταξίδευα για να παίξω σε κάποια συγκεκριμένα τουρνουά σε κάποιες χώρες οι οποίες είχαν προβλήματα με την χώρα μας. Το είδα ως κάτι πολύ άδικο." υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σε ο,τι αφορά στα σχόλια που δέχεται στα Social Media τόνισε ότι "πολλές φορές βλέπω μίσος από τον κόσμο. Δεν με ενδιαφέρει γιατί ξέρω τι άνθρωπος είμαι και δεν έχω καμία κακή πρόθεση προς κανέναν. Αγαπώ τους πάντες! Προσπαθώ με την “φωνή” μου που έχω μέσα από το Twitter να εκφραστώ ως άνθρωπος και ως αθλητής".

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

"Το πιο δύσκολο κομμάτι αυτές τις δύο εβδομάδες ήταν ότι έπρεπε να κάνω υπομονή" υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος τόνισε ότι ήθελε κάποια στιγμή να καλέσει μερικούς Έλληνες και Ελληνίδες να μαζευτούν κάτω από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του στο κέντρο της Μελβούρνης, με τις ελληνικές τους σημαίες και να τους καμαρώσει. "Άλλαξα γνώμη, δεν ήθελα να τους βάλω σε τέτοιο κόπο" συμπλήρωσε στη συνέχεια, ενώ δεν παρέλειψε να αποθεώσει τους Ελληνοαυστραλούς συμπληρώνοντας στη συνέχεια "οι Ελληνοαυστραλοί είναι οι πιο περήφανοι άνθρωποι που γνωρίζει. Ο Θεός να τους ευλογεί όλους".

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ HALL OF FAME

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σ’ άλλη μια συνέντευξή του ανέφερε ότι θέλει το όνομά του να μπει στο Hall of Fame του αθλήματος, να γίνει ο καλύτερος του κόσμου και ας μην φτάσει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Το Νο1 δεν αποτελεί βασική του φιλοδοξία.

"Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχω καταφέρει ακόμα και γι’ αυτό θα χρειαστεί χρόνος. Έχω πετύχει κάποια πράγματα, έχω κερδίσει κάποιους τενίστες και παιχνίδια που μου έχουν προσφέρει απίθανες και αξέχαστες εμπειρίες. Είναι ένα κλισέ, μονότονο και βαρετό να λες ότι θες να γίνεις νούμερο ένα στον κόσμο! Υπάρχουν τίτλοι που είναι πιο σημαντικοί, αγώνες που μπορείς να δείξεις ότι είσαι καλός τενίστας και νίκες με παίκτες που βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη" ήταν τα λόγια του.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση