ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: «Πεντάρα» στην Τούμπα χωρίς να «ιδρώσει» (Highlights)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 21:22 ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: «Πεντάρα» στην Τούμπα χωρίς να «ιδρώσει» (Highlights)

Ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ βρήκε.. αντίσταση από τον Παναιτωλικό μόνο για ένα ημίχρονο. Το 1-0 του πρώτου μέρους έγινε 4-0 στην επανάληψη, μέσα σε δέκα λεπτά, για να… κλείσει στο 5-0 με το δεύτερο τέρμα του Σφιντέρσκι.

Η εικόνα του Τραϊανού Δέλλα, να πιάνει το κεφάλι του… ήταν χαρακτηριστική. Ο Παναιτωλικός «γονάτισε» μέσα στην Τούμπα μπροστά στον ανώτερο ΠΑΟΚ χάνοντας… σβηστά με 5-0. Το «τρίποντο» αυτό ανέβασε τους Θεσσαλονικείς στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμους με τον Άρη (39 βαθμούς). Την ίδια στιγμή, οι Αγρινιώτες παρέμειναν στις τελευταίες θέσεις, με 13 βαθμούς.

Αν και είχε μια… ελαφρά υπεροχή, ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε ικανός να απειλήσει την εστία του Κνετ. Ο Παναιτωλικός ήταν πολύ καλά στημένος στην Τούμπα, πίεσε πολύ καλά στο χώρο του κέντρου, ενώ δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να μπουν στη μεγάλη του περιοχή με αξιώσεις.

Στο 25’ όμως ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Κνετ έδιωξε το πλασέ του Σφιντέρσκι από το ύψος του πέναλτι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Αουγκούστο έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να… πατά καλά στην Τούμπα, φέρνοντας σιγά σιγά άγχος στους Θεσσαλονικείς. Σε μια φάση όμως που η άμυνα των φιλοξενούμενων βρέθηκε ανοργάνωτη, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 1-0, με τον Μουργκ να ανοίξει το σκορ στο 38’. Το ματς κύλησε σε… χαμηλούς ρυθμούς, με τον ΠΑΟΚ να έχει την τελευταία φάση στο πρώτο μέρος. Ο Κνετ έδιωξε στο 45’ την κεφαλιά του Σφιντέρσκι.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Πάμπλο Γκαρσία πέρασε τον Ελ Καντουρί στη θέση του Αουγκούστο, προκειμένου να κάνει πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ αλλά και για να προστατέψει την ομάδα του (είχε κίτρινη κάρτα). Ο «δικέφαλος του Βορρά» ανέβασε.. στροφές και «καθάρισε» πολύ γρήγορα το ματς, φτάνοντας στο 4-0 μέσα σε ένα δεκάλεπτο,  με τα γκολ των Σβαμπ (51’), Τζόλη (57’) και Σφιντέρσκι (61′). 

Τα υπόλοιπα λεπτά απέκτησαν… διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να μην χάνουν τον έλεγχο του ματς και να φτάνουν στο 5-0 με το δεύτερο τέρμα του Σφιντέρσκι, σκοράροντας στο 90. (πέντε γκολ σε δέκα τελικές).

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση