Παναθηναϊκός: Το έντονο μεταγραφικό φινάλε του τριφυλλιού - Τα πάρε δώσε και τα ονόματα που «έπαιξαν» μέχρι το παρά πέντε

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 14:41 Παναθηναϊκός: Το έντονο μεταγραφικό φινάλε του τριφυλλιού - Τα πάρε δώσε και τα ονόματα που «έπαιξαν» μέχρι το παρά πέντε

Το πιο δραστήριο μεταγραφικό χειμερινό παζάρι των τελευταίων ετών.

Mεταγραφικό φινάλε, όπου όλα κρίνονταν το τελευταίο 48ωρο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε ζήσει τα τελευταία πολλά χρόνια. Μεταγραφές, αποδεσμεύσεις, προσθήκες που χάλασαν στο… τσακ, παραχωρήσεις που κόλλησαν σε λεπτομέρειες και φυσικά το θρίλερ με τον Στίβεν Μεντόζα, το οποίο δεν είχε happy end για το Τριφύλλι.

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και πριν περάσουμε σε κάθε υπόθεση ξεχωριστά, πάμε να δούμε συνοπτικά ποιοι ήρθαν και ποιοι έφυγαν, υπενθυμίζοντας πως τα περισσότερα deals έγιναν μέσα στο τελευταίο διήμερο!

Αποκτήθηκε ο 31χρονος μέσος Γιουνούς Σανκαρέ από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας με μεταγραφή. Ο Παναθηναϊκός δαπάνησε ένα ποσό(περίπου 300.000 ευρώ) και έκανε δικό του τον Σενεγαλέζο box to box κεντρικό μέσο. Ο διεθνής άσος είχε 23 συμμετοχές στην Βουλγαρία, όπου το πρωτάθλημα είχε διακοπή για ένα μήνα. Είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Ο Γενί Νγκμπακοτό ήταν η δεύτερη χρονικά προσθήκη για το Τριφύλλι. Ο Γκαμπονέζος εξτρέμ έμεινε ελεύθερος από την Γκινγκάμπ και υπέγραψε για 1.5 χρόνο. Ήρθε με πλήρη αγωνιστικό ρυθμό, αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια της Ligue2, σκόραρε 5 γκολ και έδωσε μία ασίστ μέχρι να αποχωρήσει. Φημίζεται για την ταχύτητά του και την έφεση στο σκοράρισμα. Ο τρίτος της… παρέας είναι ο 21χρονος Σεχ Νιάς. Αποκτήθηκε ως δανεικός από την Λιλ μέχρι το καλοκαίρι. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως αμυντικός μέσος όσο και ως στόπερ. Δυνατός, αθλητικός, ένα παιδί που έρχεται για να καλύψει πιθανές… τρύπες κατά την διάρκεια της σεζόν και όχι για να παίξει σε μόνιμη βάση βασικός.

Αποχώρησε ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης για την Φορτούνα Σιτάρντ, ως δανεικός με οψιόν αγοράς. Παραχωρήθηκε ο Βασίλης Ζαγαρίτης στην Πάρμα έναντι 500.000 ευρώ, ο Φάνης Μαυρομμάτης στον Ατρόμητο με τον Παναθηναϊκό να κρατά 30% ποσοστό μεταπώλησης και αφέθηκε ελεύθερος ο Αντονίτο που συνεχίζει στην Καρταχένα.

Υπόθεση Μακέντα

Ξεκινάμε με τα όσα έγιναν στην περίπτωση του Ιταλού επιθετικού. Η μοναδική πρόταση που έφτασε στα γραφεία του Παναθηναϊκού ήταν από την Εσπανιόλ. Δανεισμός μέχρι το καλοκαίρι με τους Καταλανούς να καλύπτουν το ποσό που αναλογεί μέχρι το τέλος της χρονιάς(300.000 από τις συνολικά 600.000 που προβλέπει το συμβόλαιο του Κίκο) και να προτείνουν υποχρεωτική οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι έναντι 1.000.000 ευρώ αν προβιβαστούν στην La Liga.

Το Τριφύλλι αποδέχθηκε την προσφορά, ο παίκτης είχε συμφωνήσει, ήταν θετικότατος στην προοπτική της Ισπανίας και ουδέποτε εκδήλωσε κάποια αντίρρηση στο ενδεχόμενο αυτό. Όλα έδειχναν να προχωρούν κανονικά μέχρι που η Εσπανιόλ… εξαφανίστηκε. Δεν έστειλε ποτέ τα απαιτούμενα έγγραφα για να πάρει σάρκα και οστά η μεταγραφή και παρά την αναμονή του Τριφυλλιού και του ποδοσφαιριστή, δεν επέστρεψε ποτέ.

Η απίστευτη πίεση του Εμμανουηλίδη και το σκεπτικό για οψιόν και ποσοστό μεταπώλησης

Πρώτη πρόταση της Φορτούνα Σιτάρντ στα μέσα Ιανουαρίου. Δεν συζητήθηκε καν. Μήνυμα προς την πλευρά του παίκτη πως ο Εμμανουηλίδης αποτελεί σημαντικό πρότζεκτ για το παρόν και μέλλον. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός θα πάρει ευκαιρίες, θα τις αξιοποιήσει και ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί στην αγορά για την απόκτηση τουλάχιστον ενός εξτρέμ. Ο ποδοσφαιριστής έβλεπε πως οι υποσχέσεις δεν πρόκειται να γίνουν πράξη για ακόμη μία φορά την τελευταία τριετία, έφερε νέα πρόταση από τον ολλανδικό σύλλογο αλλά και πάλι το Τριφύλλι δεν το άκουγε. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν ήθελε να φύγει ο παίκτης, Ντρεοσί και Μπόλονι δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα.

Για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο παίκτης πίεσε. Πολύ. Πάρα πολύ. Αυτό είναι κάτι που προκύπτει και από τις δύο πλευρές. Παρακάλεσε να τον αφήσουν να φύγει, να του επιτρέψουν να πάει στο εξωτερικό για να βρει τον χρόνο που θέλει να εξελιχθεί. Σε σημείο να… σπάσει από την ψυχολογική πίεση και την μεγάλη του επιθυμία να φύγει. Εκεί τελείωσε κάθε συζήτηση. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έδωσε το ᾽᾽οκ᾽᾽ και ο Παναθηναϊκός τον παραχώρησε με 500.000 ευρώ οψιόν αγοράς και 25% ποσοστό μεταπώλησης. Όχι 30%, όπως κυκλοφόρησε αρχικά. Οι 500.000 ευρώ σίγουρα είναι μικρό ποσό για έναν παίκτη με σημαντικό potential που αποτελούσε ό,τι καλύτερο έβγαλε η ακαδημία τα τελευταία χρόνια στην θέση του επιθετικού. Το Τριφύλλι πιστεύει πως μπορεί να αποκομίσει περισσότερα χρήματα από μια πιθανή πώληση του Εμμανουηλίδη από την Φορτούνα και επεδίωξε να ανεβάσει το ποσοστό από το αρχικό 10% που έδιναν οι Ολλανδοί και ας μην ήταν μεγάλο το ποσό της οψιόν αγοράς.

Tο απόλυτο θρίλερ με Μεντόζα

Ο Παναθηναϊκός είχε συμφωνία με την Αμιάν από το μεσημέρι. Ο γαλλικός σύλλογος είχε ξεκινήσει από τις 800.000 ευρώ στις αρχές του μήνα. Έπεσε κοντά στις 400.000 και έδωσε τα χέρια με το Τριφύλλι. Υπήρχε αρκετός χρόνος να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες με τον παίκτη και να πέσουν υπογραφές. Οι μάνατζερ, όμως, του Κολομβιανού έκαναν τα… δικά τους. Είναι μπερδεμένη η κατάσταση με το που ανήκουν τα δικαιώματα εκπροσώπησης του παίκτη, στην ιστορία έχει εμπλοκή και ο αδελφός του και γενικά έγινε ένας… μύλος που οδήγησε την υπόθεση σε ναυάγιο λόγω των χρονικών περιορισμών! Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι…

Το μέλλον του Μεντόζα μπορεί να είναι στην Κολομβία, καθώς έχει προτάσεις επιστροφής στην πατρίδα του. Το όνομά του δεν πρέπει να το διαγράψουμε, καθώς αποτελεί διακαή πόθο του Ντρεοσί. Αν τελικά ολοκληρώσει το συμβόλαιό του στην Αμιάν το προσεχές καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει για την απόκτησή του.

Πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση