ΑΕΛ – ΠΑΟΚ: «Σβηστά» στους «8» του Κυπέλλου οι «ασπρόμαυροι» στο ντεμπούτο του Καγκάβα (Highlights)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 22:18 ΑΕΛ – ΠΑΟΚ: «Σβηστά» στους «8» του Κυπέλλου οι «ασπρόμαυροι» στο ντεμπούτο του Καγκάβα (Highlights)

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 την ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ» και με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς επί των «βυσσινί» πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ντεμπούτο για τον Σίνζι Καγκάβα με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Σημειώνοντας δύο γκολ -και δεχόμενος ένα- στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της ΑΕΛ και πήρε μία εύκολη πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Την παράσταση «έκλεψαν» ο Θεοχάρης Τσιγγάρας, που άνοιξε το σκορ στο 19′ με το πρώτο του γκολ για τον «δικέφαλο του Βορρά», ο κινητικότατος Λάζαρος Λάμπρου που είχε και δοκάρι για τους Θεσσαλονικείς, ενώ το ντεμπούτο του έκανε ο Σίνζι Καγκάβα. Από πλευράς ΑΕΛ ο Γιακιμόβσκι -που σημείωσε γκολ με… σχεδόν απευθείας κόρνερ (39′) και ο Μπεν Χατίρα έδειξαν πως θα δώσουν πολύτιμες βοήθειες στους «βυσσινί» στη συνέχεια της σεζόν.

Το ματς

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν ορεξάτοι το ματς, με τον Κρμέντσικ να απειλεί σε δύο περιπτώσεις τον Νάγκι, αλλά τόσο στο 7ο όσο και στο 9ο λεπτό ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ είχε την απάντηση. Στο 16′ ο Λάμπρου σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι μετά από πολύ όμορφη ενέργεια μέσα στην περιοχή, αλλά τελικά στο 19′ ο Τσιγγάρας συνδυάστηκε με τον Μουργκ πλασάροντας εύστοχα για το 1-0 και το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι πολύ επιθετικός και δέκα λεπτά αργότερα (29’), ο Κρμέντσικ με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από κόρνερ του Νινούα (σε μία φάση που «χάθηκαν» εντελώς τα μαρκαρίσματα των αμυντικών της ΑΕΛ), έκανε το 2-0.

Στο 39’ ο Γιακιμόφσκι που έδειξε πως έχει εξαιρετικά χτυπήματα στις στατικές φάσεις, υποχρεώνοντας μέσα σε ένα λεπτό σε δύσκολες αποκρούσεις τους Μιχαηλίδη και Περέιρα, με την τρίτη προσπάθειά του, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα με εντυπωσιακά φάλτσα προς την εστία κι ο Περέιρα προσπαθώντας να αποκρούσει την έστειλε στο βάθος της εστίας του ΠΑΟΚ, μειώνοντας σε 2-1 για την ΑΕΛ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έριξε το ρυθμό του, αλλά ήταν εκείνος που έφτασε ξανά κοντά στο γκολ με τον Λάμπρου, ο οποίος είχε νέο σουτ στο οριζόντιο δοκάρι (στην πάνω πλευρά του) στο 55’. Στο 63ο λεπτό ο Πάμπλο Γκαρσία πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σίντζι Καγκάβα, με τον Ιάπωνα να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, επιστρέφοντας σε επίσημο ματς μετά από την 16η Αυγούστου και τον αγώνα της Σαραγόσα με την Έλτσε για τα πλέι-οφ ανόδου της 2ης κατηγορίας της Ισπανίας.

Ο Καγκάβα δοκίμασε ένα σουτ στο 81’, το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Νάγκι, με τον Ιάπωνα να έχει πολλές επαφές με τη μπάλα, προσπαθώντας να «μπει» μεμιάς στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιάπωνας πλησίασε και στο πρώτο του γκολ, όμως ο Νάγκι τον νίκησε στο τετ-α-τετ, όπως έκανε δευτερόλεπτα αργότερα και στην προσπάθεια του Κούτσια από κοντά με τον διαιτητή της αναμέτρησης να σφυρίζει αμέσως μετά τη λήξη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Γιακιμόφσκι (82’ Μαϊδανός), Μαξιμένκο, Γκοτζαμανίδης (62’ Χουσίνο), Γκράουρ (66’ Γλυνός), Ηλιάδης, Καρανίκας, Τρούγιτς, Μπεν Χατίρα (62’ Μιλοσάβλιεβιτς), Πινακάς, Μουκαντζό (62’ Νούνιτς).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Λύρατζης, Περέιρα (46’ Ροντρίγκο), Τσιγγάρας, Νινούα, Ουάρντα (63’ Κούτσιας), Μουργκ (46’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Λάμπρου (79’ Βρακάς), Κρμέντσικ (63’ Καγκάβα).

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση