ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης: Γκέλα ολκής στην Τούμπα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 17:41 ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης: Γκέλα ολκής στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και προηγήθηκε του Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, αλλά η “ελαφρά ταξιαρχία” έκανε τρομερή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να οδηγήσει σε γκέλα τον “Δικέφαλο του Βορρά” με το τελικό 2-2 στην 21η αγωνιστική της Superleague.

Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 30′ με τον Ουάρντα κι έχασαν καλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, όμως η “ελαφρά ταξιαρχία” κέρδισε πέναλτι στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους κι έφερε το ματς στα ίσια. “Πάγωσε” μάλιστα τον ΠΑΟΚ με γκολ του Φερνάντεθ στο 81′, για να γλιτώσει τελικά την ήττα για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, μία προβολή του Ίνγκασον στο 85′.

Η ισοπαλία στέρησε πάντως από τον ΠΑΟΚ δύο βαθμούς κι ενώ είχε την ευκαιρία να προσπεράσει ΑΕΚ και Άρη, που αναμετρώνται μεταξύ τους σε λίγη ώρα.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή πιο δυνατά στο ματς κι έκλεισε τον Απόλλωνα στα καρέ του. Μόλις στο 3′ Ο Ουάρντα είχε μία καλή κεφαλιά άουτ, ενώ στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς “απείλησαν” και με σουτ Μουργκ και ένα αδύναμο πλασέ του Κρμέντσικ.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 30′, όταν από σέντρα του Βιεϊρίνια και απομάκρυνση της άμυνας, ο Ελ Καντουρί έπιασε άσχημα το σουτ, αλλά ο Ουάρντα “πετάχτηκε” στην πορεία της μπάλας και με φοβερό μονοκόμματο σουτ έκανε το 1-0.

Το γκολ έβγαλε τον Απόλλωνα στην επίθεση και ο Σλίβκα έχασε μία καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς, όταν το σουτ του με καλές προϋποθέσεις στο 36′, πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς, ο οποίος φάνηκε πάντως να ελέγχει τη φάση.

Μετά από μερικά λεπτά “πίεσης” από τους φιλοξενούμενους, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία πήρε ξανά την πρωτοβουλία (64% κατοχή στο πρώτο μέρος) και θα μπορούσε να “καθαρίσει” το ματς με ένα ωραίο σουτ του Μουργκ που απέκρουσε ο Βέρχουλστ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όμως με γκολ για τον Απόλλωνα. Μια φοβερή ντρίμπλα του Ιωαννίδη, οδήγησε σε πέναλτι τον Ελ Καντουρί, το οποίο και υπέδειξε το VAR. Ο Τσαμπούρης ανέλαβε την εκτέλεση στο 52′ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο ματς.

Αμέσως μετά την ισοφάριση, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και “πολιόρκησε” την ομάδα του Παράσχου. Ο Βέρχουλστ είπε “όχι” όμως σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Ο Βέλγος τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, αλλά κι ένα σουτ του Ουάρντα, πριν σταματήσει με το κεφάλι (!) το πλασέ του Σβιντέρσκι σε τετ-α-τετ στο 71′.

Ο Απόλλων προσπάθησε στη συνέχεια να διατηρήσει την μπάλα στην κατοχή του και να κρατήσει τους Θεσσαλονικείς μακριά από την περιοχή του, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο. Μία φοβερή συνεργασία του Φερνάντεθ με τον Καλισίρ στο 81′ μάλιστα του επέτρεψε να “παγώσει” την Τούμπα, αφού ο Ισπανός σκόραρε από κοντά και έκανε το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΟΚ “απάντησε” αμέσως με μία προβολή του Ίνγκασον μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Βαρέλα, αλλά δεν κατάφερε να γλιτώσει την απώλεια βαθμών, με την ισοπαλία να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι της Τούμπας.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έκανε έτσι μία γκέλα ολκής κι ενώ περίμενε το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Άρη για να βρεθεί ακόμη και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Τελικά, με τον ένα βαθμό πέρασε προσωρινά τον συμπολίτη του και “έπιασε” την Ένωση στη δεύτερη θέση και τους 40 βαθμούς, αλλά με παιχνίδι παραπάνω από αμφότερους. Αντίθετα, ο Απόλλων Σμύρνης πήρε έναν ακόμα σημαντικό βαθμό στη “μάχη” για την παραμονή και έφθασε τους 19 βαθμούς σε 20 παιχνίδια.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίφκοβιτς – Βιεϊρίνια Ίνγκασον Βαρέλα Περέιρα – Σβαμπ Ελ Καντουρί 3 (85’ Λάμπρου) – Τζόλης (62’ Καγκάβα) Μουργκ (73’ Α. Ζίβκοβιτς) Ουάρντα – Κρμέντσικ (62’ Σφιντέρσκι).

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ – Τσαμπούρης Ντομίνγκες Κάλισιρ Μπρούτσιτς (65’ Χουχούμης) – Μπαξεβανίδης Κολ (88’ Βιτλής) Σλίβκα Μπεντινέλι (76’ Κιτόκο) – Ιωαννίδης Ντάουντα (65’ Μ. Φερνάντεζ).

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση