ΑΕΚ: Αρνητικό ρεκόρ μετά από μια δεκαετία στο πρωτάθλημα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 10:42 ΑΕΚ: Αρνητικό ρεκόρ μετά από μια δεκαετία στο πρωτάθλημα

Το ΟΑΚΑ αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι δεν είναι έδρα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε αρκετές πτυχές της ζωής, αλλά στον αθλητισμό οι περιπτώσεις αυτές είναι αρκετά περισσότερες, ή τουλάχιστον οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα σπορ, το ψάχνουν λίγο παραπάνω…

Μια τέτοια περίπτωση αφορά την ΑΕΚ και το αποτέλεσμα που έφερε το βράδυ της Κυριακής (07/02) με αντίπαλο τον Άρη. Η ήττα της Ένωσης με 2-0 έφερε την επανάληψη μιας ιστορίας που είχε συμβεί πριν από δέκα χρόνια και μάλιστα με τον ίδιο άνθρωπο στον πάγκο της, τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο «δικέφαλος» έχασε για τρίτη φορά εντός έδρας στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και πλέον, μαζί και με τις 3 ισοπαλίες, οι μη νίκες της ως γηπεδούχος είναι περισσότερες (6) από τις νίκες της (5).

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, η ΑΕΚ χάνει στο ίδιο πρωτάθλημα διαδοχικά παιχνίδια στην έδρα της από ομάδες πλην Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Στις αρχές του 2011 είχε χάσει με 4-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου και 2-1 από τον Άρη, έχοντας και τότε ως προπονητή τον Ανδαλουσιανό τεχνικό.

Πάντως, αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι το ΟΑΚΑ μόνο έδρα δεν μπορεί να είναι για οποιονδήποτε σύλλογο. Η συγκομιδή της Ένωσης σε εντός έδρας ματς (μαζί με αυτά που έδωσε στη Ριζούπολη) είναι 18 βαθμοί σε 11 αγώνες, μόλις η έκτη καλύτερη στη Super League 1, πίσω από Ολυμπιακό (33 βαθμοί σε 11 αγώνες), ΠΑΟΚ (25 βαθμοί σε 11 αγώνες), Αστέρα Τρίπολης (20 σε 10 αγώνες), Άρη 19 βαθμοί σε 10 αγώνες), και Παναθηναϊκό (18 βαθμοί σε 10 αγώνες).

Αντίθετα, εκτός έδρας, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα για εκείνη, καθώς μετρά 22 βαθμούς σε 10 ματς, με 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση