Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Πράσινο» stop στο αήττητο των Πειραιωτών [Highlights]

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 22:35 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Πράσινο» stop στο αήττητο των Πειραιωτών [Highlights]

Το ντέρμπι βάφτηκε πράσινο! Ο Παναθηναϊκός υπέταξε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και πήρε τη νίκη με 2-1 στην 22η αγωνιστική της Superleague. Οι πράσινοι “χτύπησαν” με Μαουρίτσιο και Σανκαρέ κι έτσι παρά τις “ερυθρόλευκες” ευκαιρίες και το γκολ του Ελ Αραμπί, κατάφεραν να “λυγίσουν” το αήττητο μέχρι σήμερα πρωταθλητή.

Ο Παναθηναϊκός σταμάτησε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη με 2-1 στην 22η αγωνιστική της Superleague.

Οι “πράσινοι” είχαν ως μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα, τον Σανκαρέ, ο οποίος έβγαλε την ασίστ στον Μαουρίτσιο για το πρώτο γκολ μόλις στο 6′ και “καθάρισε” το ματς με δικό του τέρμα από λάθος του Σα. Ο Ελ Αραμπί μείωσε το σκορ κι έκανε “θρίλερ” το ματς στο τέλος, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός αύξησε έτσι το αήττητο σερί του στους 9 αγώνες με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο, την ώρα που “έσπασε” αυτόν των Πιεραιωτών, το οποίο και “κρατούσε” από την περασμένη σεζόν.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 4′ με τον Μαουρίτσιο να βγάζει φοβερή κάθετη πάσα στον Ενγκμπαγκοτό, ο οποίος πλάσαρε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σα από κοντά.

Οι “πράσινοι” κατάφεραν όμως να “ανοίξουν” το σκορ αμέσως μετά. Στο 6′ ο Σανκαρέ έκανε σέντρα ακριβείας από τα αριστερά και ο Μαουρίτσιο ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία με κεφαλιά για το 1-0.

Το γρήγορο γκολ έφερε τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια πίσω από τη σέντρα, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να αντιδράσει, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Στο 17′ ο Σεμέδο είχε μία κεφαλιά άουτ από εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 19′ ο Βρουσάι βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη μετά από εξαιρετική μπαλιά του Μπουχαλάκη, αλλά σούταρε δυνατά άουτ από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή.

Μετά το πρώτο 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους παίκτες του Μπόλονι να έχουν “κλειδώσει” τους αντιπάλους τους αμυντικά, αλλά να μην μπορούν να συνδυαστούν σωστά στις αντεπιθέσεις. Οι Πειραιώτες ήταν έτσι αυτοί που “απείλησαν” ξανά πριν το τέλος του ημιχρόνου, αρχικά με μια κεφαλιά του Βρουσάι στο 41′ που πέρασε άουτ και στο 44′ με τον Χασάν να σουτάρει λίγο πάνω από τα δοκάρια, μετά από ωραία ενέργεια και κάθετη πάσα του Φορτούνη.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει και πάλι δυνατά και να “κλείνει” τον Ολυμπιακό στα καρέ του. Στο 49′ μάλιστα ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα τραγικά άουτ.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο όμως, οι Πειραιώτες πήραν ξανά την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο ματς και τον Ελ Αραμπί, αλλά ο Χασάν ήταν και πάλι αυτός που βρέθηκε σε θέση βολής. Στο 64′ και μετά από κόντρες, η μπάλα έφθασε στα πόδια του απέναντι από τον Διούδη κι ο Αιγύπτιος επιθετικός την “τσίμπησε” για να τη στείλει ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν στη συνέχεια μία ευκαιρία και με κεφαλιά του Ελ Αραμπί, αλλά οι “πράσινοι” ήταν αυτοί που σκόραραν ξανά. Από εκτέλεση φάουλ ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Σα δεν απέκρουσε καλά και ο Σανκαρέ πήρε το “ριμπάουντ” και πλάσαρε από κοντά για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε πάντως και με Βαλμπουενά – Ελ Αραμπί “πίεσε” για να μπει ξανά στο ματς. Ο Ανδούτσος απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει στο 80′, αλλά τρία λεπτά αργότερα και από φάση διαρκείας μέσα στα καρέ του Τριφυλλιού, ο Ελ Αραμπί σκόραρε με κεφαλιά από κοντά.

Ακολούθησε ένα “θρίλερ” στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τους Πειραιώτες να χάνουν τεράστια ευκαιρία με ένα πλασέ του Μασούρα στο 90′, το οποίος και έβγαλε με τα πόδια ο Διούδης. Οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν και με 10 παίκτες στη συνέχεια για αποβολή του Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κι έτσι το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε έτσι stop στο αήττητο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, την ώρα που ο ίδιος πήρε σπουδαία νίκη στη “μάχη” του για την είσοδο στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας. Οι “ευρθρόλευκοι” παρέμειναν πρώτοι με 47 βαθμούς σε 22 παιχνίδια και τον δεύτερο Άρη στο -14, την ώρα που οι “πράσινοι” έφθασαν τους 41 βαθμούς και “προσπέρασαν” ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με παιχνίδι παραπάνω.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (70′ Νιάς), Μαουρίσιο, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό (78′ Αϊτόρ), Καμπετσής (66′ Καρλίτος), Ιωαννίδης

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (56′ Μπα), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Καμαρά (76′ Μασούρας), Σίλβα, Βρουσάι (46′ Βαλμπουενά), Φορτούνης (56′ Ελ Αραμπί), Χασάν (76′ Κάιπερς).

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση