ΑΕΛ – ΑΕΚ: «Απόδραση» από το Αλκαζάρ και νίκη «χρυσάφι» σε ματς θρίλερ για την Ένωση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 20:42 ΑΕΛ – ΑΕΚ: «Απόδραση» από το Αλκαζάρ και νίκη «χρυσάφι» σε ματς θρίλερ για την Ένωση

Σε ένα «τρελό» ματς στο Αλκαζάρ, η ΑΕΚ επικράτησε 4-2 της ΑΕΛ για την 22η αγωνιστική της Superleague και έπιασε τον Άρη και τον ΠΑΟΚ στην 2η θέση της βαθμολογίας.  

Η ΑΕΚ προσπάθησε να… αυτοκτονήσει σε ένα ματς που μέχρι το 70′ ήλεγχε απόλυτα, προηγούμενη με 0-2 από τα γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα (14′, 43′), αφού η ΑΕΛ έφερε τα πάνω-κάτω και ισοφάρισε με γκολ του Νικολιά (71′) και ασύλληπτο σουτ του Ακούνια (80′). Τη διαφαινόμενη λύτρωση από το περιπετειώδες γκολ του Αλμπάνη (90′) ήρθε να επισκιάσει το πέναλτι που κέρδισαν οι «βυσσινί» μετά από χέρι του Γκαρσία στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε την εκτέλεση του Μουκάντζο και στη συνέχεια της φάσης ο Σιμάνσκι διαμόρφωσε το τελικό 4-2 χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη στην Ένωση.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς θέλοντας να «ξεκλειδώσει» νωρίς την άμυνα της ΑΕΛ και παραλίγο να το πετύχει μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά ο Ανσαριφάνρτ δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα σε σέντρα «ξυραφιά» του Μάνταλου. Το γρήγορο γκολ που έψαχνε η Ένωση ήρθε στο 11′, αφού ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύθηκε το κακό γύρισμα του Μαξιμένκο στον Μπάγιτς και «τσίμπησε» την μπάλα με αποτέλεσμα να ανατραπεί από τον γκολκίπερ της ΑΕΛ και να καταλογιστεί πέναλτι, το οποίο ο Πορτογάλος εκτέλεσε τρία λεπτά αργότερα (14′) – λόγω ελέγχου από το VAR- εύστοχα ανοίγοντας το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι παρά το γκολ συνέχισα στον ίδιο ρυθμό και στο 18′ παραλίγο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Μπακάκη, αλλά το δυνατό σουτ που έπιασε έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε, με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται το προβάδισμά της και την ΑΕΛ να μη βρίσκει τρόπο να κρατήσει την μπάλα για να δημιουργήσει κάτι καλό.

Στο 31′ μία ατομική ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία, αναστάτωσε προς στιγμήν την άμυνα των «βυσσινί», αλλά ο Μπάγιτς βγήκε και μπλόκαρε τη μπάλα προ του Ανσαριφάρντ, ενώ στο 37′ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο μέρος. Ο Μπεν Χατίρα σέντραρε στην περιοχή, όπου ο Ακούνια πετάχτηκε και έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Όλα έδειχναν ότι το 0-1 θα ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, αλλά στο 43′ ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την πάσα από κόρνερ που εκτελέστηκε από δεξιά και έκανε σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Ολιβέιρα, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 0-2 και δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους» για τη νίκη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για την ΑΕΚ να «καθαρίσει» οριστικά το ματς, αλλά το πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Λιβάι Γκαρσία από τα όρια της περιοχής και αριστερά, πέρα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπάγιτς. Στο 55′ ο Μπακάκης αποχώρησε τραυματίας και η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ φάνηκε να επηρεάζεται, αφού ο Νταντσένκο δεν έβρισκε ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση με την ΑΕΛ να αρχίζει να επιτίθεται από την πλευρά του. 

Από εκεί ξεκίνησε και η φάση της μείωσης με τον Μουκάντζο να περνά κάθετη μπαλιά στον Νικολιά που πλάσαρε εύστοχα στο 71′ και έβαλε ξανά τους «βυσσινί» στο ματς. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ολιβέιρα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-3, αφού έστειλε απελπιστικά άουτ τη μπάλα όντας αμαρκάριστος σχεδόν στο σημείο του πέναλτι και τελικά στο 80′ ήρθε το… μοιραίο. Η βαθιά μπαλιά σαν διώξιμο του Μαξιμένκο πέρασε από τον Λάτσι και έφτασε στον Ακούνια που «κεραυνοβόλησε» τον Αθανασιάδη μέσα από την περιοχή ισοφαρίζοντας σε 2-2. 

Στο 86΄ μάλιστα παραλίγο να γίνει η ολική ανατροπή, αλλά ο Νεντελτσεάρου έκοψε τελευταία στιγμή προ του Ακούνια σε μία φάση που οι «βυσσινί» βγήκαν στην επίθεση 3 εναντίον ενός! Αφού δεν έγινε όμως το 3-2 έγινε το… 2-3 αφού στο 90΄ ο Αλμπάνης έκανε to σουτ μέσα από την περιοχή,  μπάλα άλλαξε πορεία στον Χουσίνο και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάγιτς, που κινήθηκε αντίθετα.

Κι όμως το ματς δεν είχε τελειώσει ακόμα! Αμέσως μετά η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Λιβάι Γκαρσία, σε γέμισμα από φάουλ στο 90’+3′, με τον Ευαγγέλου να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουκάντζο αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων και στην αντεπίθεση ο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Σιμάνσκι ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-4 και χάρισε οριστικά τη νίκη στην ΑΕΚ, η οποία πλέον ισοβαθμεί μαζί με ΠΑΟΚ και Άρη στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Superleague. Στον αντίποδα η ΑΕΛ πάλεψε, οι προσθήκες του χειμώνα έδειξαν πως θα την βοηθήσουν, αλλά παραμένει ουραγός με εννιά πόντους και στο -3 από την προτελευταία Λαμία (από την οποία έχει και παιχνίδι περισσότερο).

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γκράουρ (63΄ Μπέρτος), Μπεν-Χατίρα, Ακούνια, Μιλοσάβλιεβιτς (63΄ Μουκάντζο), Στίφλερ (53΄ Νικολιάς), Κολομπίνο, Νούνιτς (87΄ Χουσίνο), Γιακιμόβσκι

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (54΄ λ.τρ. Νταντσένκο), Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (74΄ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (74΄ Σιμόες), Ανσαριφάρντ

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση