Κλάτενμπεργκ: «Κανένα πέναλτι στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 11:54 Κλάτενμπεργκ: «Κανένα πέναλτι στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός»

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις της 22ης αγωνιστικής της Superleague, βγάζοντας… καθαρό από πέναλτι το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και αναφέροντας ότι σωστά δόθηκε αυτό κόντρα στην ΑΕΚ, στο ματς της Λάρισας.

«Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι, καθώς το χέρι είναι κοντά στο σώμα και όταν η μπάλα βρίσκει πάνω του, αυτό δεν έχει καταστεί αφύσικα μεγαλύτερο», ανέφερε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ για τη φάση του Ανδρούτσου.

Για το μαρκάρισμα του Σένκεφελντ στον Χασάν για το οποίο ζήτησαν πέναλτι οι «ερυθρόλευκοι», ανέφερε: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι, διότι ενώ ο επιτιθέμενος μάχεται με τον αμυνόμενο για να βρει τον χώρο του, υπερβάλει στην επαφή και ρίχνει και τα δύο του πόδια στο έδαφος. Τη στιγμή που και οι δύο παίκτες έχουν τα χέρια τους ο ένας στον άλλον».

Για το πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός για χέρι του Σανκαρέ σε φάουλ του Βαλμπουενά, τονίζει: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι, καθώς ο ποδοσφαιριστής εντός του τείχους πηδά, έχοντας τα χέρια του εντός του σώματός του και συνεπώς δεν το καθιστά αφύσικα μεγαλύτερο. Το χέρι όταν ήρθε σε επαφή με την μπάλα δεν ήταν πάνω από το επίπεδο των ώμων του και όλη η ενέργεια ήταν φυσική στην προσπάθεια του παίκτη να μπλοκάρει την μπάλα η οποία παίχθηκε από τόσο κοντινή απόσταση».

«Η ΚΕΔ είναι ευχαριστημένη με τις διαδικασίες που ακολούθησαν και τα σωστά σημεία αναφοράς των παικτών και της μπάλας που ελήφθησαν υπόψιν κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Πρόκειται για μια οριακή περίπτωση οφσάιντ και μια απόφαση που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Συνεπώς η τελική απόφαση να καταλογιστεί οφσάιντ είναι σωστή», είπε για το ακυρωθέν γκολ του Άρη.

«Η ΚΕΔ θεωρεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι. Στην προσπάθειά του ο επιτιθέμενος να περάσει στον αμυνόμενο, προωθεί την μπάλα αρκετά μακριά μπροστά και κλωτσάει το πόδι του αμυνόμενου, το οποίο είχε αποσυρθεί από τη διεκδίκηση», είπε για τη φάση που ζητάει πέναλτι ο Άρης.

«Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι, διότι οι βραχίονες του αμυνόμενου ποδοσφαιριστή ήταν εκτός του σώματός του, καθιστώντας το αφύσικα μεγαλύτερο όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του. Η μπάλα είχε ταξιδέψει από μεγάλη απόσταση και ο αμυνόμενος είχε χρόνο να μετακινήσει τα χέρια του από αυτή τη θέση», αναφέρει για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ της ΑΕΛ και εις βάρος της ΑΕΚ για χέρι του Λιβάι Γκαρσία.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση