Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός: Να ανάψει μια «σπίθα» στην Πόλη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 11:21 Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός: Να ανάψει μια «σπίθα» στην Πόλη (φωτο intime)

Επιβεβλημένη η νίκη για τον Ολυμπιακό στην έδρα της Αναντολού Εφές, για την 25η αγωνιστική της Euroleague, εάν θέλει να ελπίζει στο… θαύμα της εισόδου στην 8άδα που οδηγεί στα πλέι οφ (19:30, NewsIt.gr,  Novasports1HD).

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο “Σινάν Ερντέμ” την Αναντολού Εφές, σε ένα παιχνίδι που δεν αποκλείεται να αποτελεί την τελευταία ευκαιρία του, στο… δρόμο της επιστροφής στην οκτάδας στην Euroleague.

Ολυμπιακός και Εφές τα δίνουν όλα στις τελευταίες 10 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου για την είσοδο στην οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Η ομάδα του Πειραιά έχει ρεκόρ 11 νίκες – 13 ήττες, δεχόμενο «μαχαιριά» από τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΣΕΦ.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρίσκεται στο 13-10, έχοντας 5 νίκες στους τελευταίους έξι αγώνες της.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται δύο νίκες μακριά από την 8η θέση, την ώρα όμως που η Αναντολού Εφές (με 13-10) έχει έναν αγώνα λιγότερο, όπως και η Ζαλγκίρις Κάουνας (13-10), ενώ η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 13-9 μετρά δύο αγώνες λιγότερους.

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί χωρίς τους τραυματίες Παπανικολάου και Χάρισον. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ δεν ξεπέρασε τους μυϊκούς σπασμούς στους ραχιαίους και έμεινε στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τον Σάσα Βεζένκοφ ο οποίος επιστρέφει μετά από δύο αγώνες. Η Εφές θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία Γερμανού σέντερ, Τίμπορ Πλάις.

Οι δύο ομάδες κοντράρονται για 46η φορά στην ιστορία τους. Ο Ολυμπιακός προηγείται με 24-21 νίκες, ενώ στα παιχνίδια μακριά από το ΣΕΦ έχει 9 νίκες σε 21 αγώνες.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Ρόμπερτ Λότερμοζερ (Γερμανία), Μάριο Μαϊκιτς (Σλοβενία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

Το πρόγραμμα της ημέρας:

Χίμκι – Μπασκόνια (19:00)

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός (19:30)

Αρμάνι Μιλάνο – Μακάμπι (21:45)

Μπαρτσελόνα – Ζάλγκιρις (22:00)

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση