Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αϊντχόφεν – Ολυμπιακός: Ο Χασάν έστειλε τους Πειραιώτες στους «16» [Highlights]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 00:06 Αϊντχόφεν – Ολυμπιακός: Ο Χασάν έστειλε τους Πειραιώτες στους «16» [Highlights]

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την “πλάτη στον τοίχο” στην Ολλανδία, αλλά ο Χασάν πέτυχε ένα “χρυσό” γκολ στο 89′ και με το 2-1 επί της Αϊντχόφεν έστειλε την ομάδα του στους “16” του Europa League.

Οι Ολλανδοί ανέτρεψαν το σκορ του πρώτου αγώνα από το πρώτο ημίχρονο, με δύο γκολ του Ζάχαβι (πέτυχε και τα 4 της Αϊντχόφεν κόντρα στον Ολυμπιακό) και οι Πειραιώτες είχαν δύο δοκάρια με Καμαρά και Φορτούνη στο δεύτερο μέρος, πριν δώσει τη λύση ξανά ο Χασάν στο τέλος, με… τάκλιν μετά από απόκρουση σε φοβερή κεφαλιά του Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε έτσι μία ακόμη μεγάλη πρόκριση στους “16” του Europa League, μετά την περσινή επί της Άρσεναλ και θα ψάξει το… βήμα παραπάνω στην επόμενη φάση.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και ο ρυθμός ήταν καλός από τα πρώτα λεπτά, με την Αϊντχόφεν να “απειλεί” πρώτη φορά μόλις στο 11′ με τον Ζάχαβι να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή και τον Ολυμπιακό να “απαντάει” με μία κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 15′, που έστειλε την μπάλα δίπλα από την εστία.

Οι Ολλανδοί άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί στη συνέχεια, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας και “κλείνοντας” τους Πειραιώτες στα καρέ τους. Στο 21′ μάλιστα, ο Μπα χρειάστηκε να κάνει ένα σωτήριο τάκλιν για να κόψει το πλασέ του Μάλεν απέναντι από τον Σα και να αποτρέψει το γκολ.

Το 1-0 έγινε όμως λίγο αργότερα, αφού από κόρνερ στο 25′, ο Ζάχαβι νίκησε όλη την άμυνα των Πειραιωτών με το άλμα του και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού και ο Σα δεν κατάφερε να αντιδράσει παρότι βρήκε την μπάλα.

Μετά το πρώτο γκολ στον αγώνα, η Αϊντχόφεν έριξε τον ρυθμό και άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα. Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που “απείλησαν” όμως με ισοφάριση στο 32′. Ο Μπρούμα έκανε ωραία ενέργεια έξω από την περιοχή και εξαιρετικό σουτ, για να δει όμως την μπάλα να περνάει… βασανιστικά άουτ κι ενώ είχε εξουδετερωθεί ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Λίγο πριν το ημίχρονο έτσι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να “παγώσουν” την ομάδα του Μαρτίνς, πετυχαίνοντας κι ένα δεύτερο τέρμα. Από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζάχαβι, η μπάλα κατέληξε στο “παραθυράκι” του Σα για το 2-0, το οποίο και έφερε την Αϊντχόφεν για πρώτη φορά σε θέση πρόκρισης, ανατρέποντας το 4-2 του πρώτου αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Φορτούνη και Μασούρα στην ενδεκάδα και λίγο έλειψε να σκοράρει στην πρώτη του ευκαιρία. Στο 49′ και από σέντρα του Μπρούμα από δεξιά, ο Καμαρά έκανε με τη μία το σουτ με το αριστερό πόδι, αλλά η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Εμβογκό.

Στη συνέχεια, η Αϊντχόφεν έδειξε να ελέγχει τον αγώνα και βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ, με τον Μάλεν να μην μπορεί να νικήσει τον Σα από πολύ πλάγια θέση στο 57′ και τον Μαξ να σουτάρει ελάχιστα άουτ από φάουλ έξω δεξιά.

Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα στη δημιουργία, αλλά “άγγιξε” ξανά το γκολ από στημένη φάση. Στο 78′ ο Φορτούνης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Εμβογκό, χάνοντας μία ακόμη σημαντική ευκαιρία για να πετύχει το “χρυσό” γκολ της πρόκρισης.

Αυτό ήρθε τελικά λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Αφού πρώτα ο Μάλεν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Σα, στο 88′ ο Φορτούνης έκανε σέντρα ακριβείας με το αριστερό και ο Ελ Αραμπί με καρφωτή κεφαλιά, ανάγκασε τον Εμβογκό σε μεγάλη απόκρουση. Ο Χασάν “καιροφυλακτούσε” όμως και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Ο Ολυμπιακός σόκαρε έτσι την Αϊντχόφεν, η οποία δεν κατάφερε να αντιδράσει στις καθυστερήσεις και με το τελικό 2-1, η ομάδα του Μαρτίνς πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, χάρη και στη νίκη με 4-2 στο πρώτο παιχνίδι.

Οι Πειραιώτες είχαν βρεθεί και πέρυσι στη φάση των “16”, μετά την πρόκριση επί της Άρσεναλ, αλλά αποκλείστηκαν από τη Γουλβς σε παιχνίδια χωρίς οπαδούς, αφού είχε μόλις ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού.

Οι συνθέσεις στο Αϊντχόφεν – Ολυμπιακός

Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Βεργκέφερ, Μαξ, Μποσκάλι, Ροσάριο, Τόμας, Γκέτσε, Ζαχάβι, Μάλεν (90′ Φέρτεσεν)

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά (79′ Ανδρούτσος), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46′ Μασούρας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (46′ Φορτούνης), Μπρούμα (79′ Χασάν), Ελ Αραμπί (90′ Παπασταθόπουλος).

πηγή: newsit.gr