Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα: «Κατραπακιά» από τον «Άγιαξ» και οδυνηρός αποκλεισμός στη Λεωφόρο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 22:19 Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα: «Κατραπακιά» από τον «Άγιαξ» και οδυνηρός αποκλεισμός στη Λεωφόρο

Τεράστια αποτυχία! Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε τη… ψυχρολουσία –με δυο γκολ- στο πρώτο δεκάλεπτο από τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στη Λεωφόρο και δεν μπόρεσε να συνέλθει. Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου ήταν εντυπωσιακός, πήρε το ματς (2-1) και με συνολικό σκορ 4-2 πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ήθελε μόνο νίκη για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά δέχθηκε… ξεγυρισμένη φάπα μέσα στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός «γονάτισε» μπροστά σε έναν αποφασισμένο ΠΑΣ Γιάννινα, ηττήθηκε με 2-1 και αποχαιρέτησε το Κύπελλο Ελλάδας –στην προημιτελική του φάση- χάνοντας έτσι την ελπίδα που είχε για κατάκτηση κάποιου τίτλου τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη πήρε την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας για τρίτη φορά στην ιστορίας της και πρώτη μετά από 11 χρόνια, με μια… κυρίαρχη εμφάνιση, κάνοντας το «τριφύλλι» -στο πρώτο μέρος- να μην ξέρει τι να κάνει εντός αγωνιστικού χώρου. Ψύχραιμη διαχείριση του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, όταν οι «πράσινοι» πίεσαν για να μην ηττηθούν στο «Απ. Νικολαΐδης», μειώνοντας απλά με τον Πούγγουρα. Να αναφέρουμε ότι σε λίγες ημέρες ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στα Ιωάννινα, για να αγωνιστεί με τον ΠΑΣ για τη Superleague.

Το ξεκίνημα του αγώνα έκρυβε ένα «σοκ» για το «τριφύλλι», αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στο 0-1 με την κεφαλιά του Παντελάκη (πρώην «πράσινος»), γεγονός που ανέβασε το συνολικό σκορ υπέρ των Ηπειρωτών στο 3-1.

To ματς έκρυβε κι άλλη δυσάρεστη έκπληξη για το «τριφύλλι», αφού στο 9’ δέχθηκε και δεύτερο γκολ! Μετά από σέντρα του Μιλιντσεάνου, ο Χατζηθεοδωρίδης στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, την στέλνει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Διούδη για το 0-2!

Ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανέστατα επηρεασμένος και αγχωμένος από αυτή την εξέλιξη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα «χτύπησε» τους γηπεδούχους αρκετά από τα άκρα, φορτώντας τις πλευρές και δημιουργώντας διαρκώς προβλήματα στα αντίπαλα μπακ.

Με το πέρας του μισάωρου, ο Παναθηναϊκός έδειξε να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε σωστή αμυντική αντίδραση –και τη ψυχολογία με το μέρος του- για να βάλει «στοπ» στο «τριφύλλι» (Καρλίτος και Χατζηγιοβάνης πήραν αρκετές προσπάθειες πάνω τους, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να νικηθεί ο Λοντίγκιν).

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μπόλονι έριξε στο ματς τον Αϊτόρ, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Ισπανού. Ο ΠΑΣ Γιάννινα όμως αμύνθηκε εξαιρετικά, αναγκάζοντας τον Μπόλονι να κάνει μέσα σε λίγα λεπτά όλες του τις αλλαγές (έξω οι Σανκαρέ, Βιγιαφάνες, Χατζηγιοβάνης και Χατζηθεοδωρίδης, μέσα οι Μαουρίσιο, Μακέντα, Ενγκμπακοτό και Χουάνκαρ).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει τα αντίπαλα καρέ και στο 75’ έφτασε στη μείωση του σκορ. Ο Αϊτόρ έβγαλε σέντρα – ξυραφιά και ο Πούγγουρας –με κεφαλιά έκανε το 2-1, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ στην επαγγελματική του καριέρα.

Το τέρμα αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να φέρει τα… πάνω κάτω. Ο Αργύρης Γιαννίκης φρέσκαρε την ομάδα του στα τελευταία λεπτά (Λιάσος και Κρίζμαν στις θέσεις των κουρασμένων Ελευθεριάδη και Μιλιντσεάνου). Ο Παναθηναϊκός τα έδωσε… όλα για να αποφύγει την ήττα στη Λεωφόρο, αλλά στο 87’ ο Κάργας έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος των φιλοξενούμενων τη γυριστή κεφαλιά του Καρλίτος, ενώ στο 90+3’ ο Νιάς τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν.

πηγή: newsit.gr