Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΟΚ – Άρης: Τρελή ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη, o Ίνγκασον έσωσε τον Δικέφαλο [Highlights]

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 21:49 ΠΑΟΚ – Άρης: Τρελή ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη, o Ίνγκασον έσωσε τον Δικέφαλο [Highlights]

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι που κρίθηκε στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ κι ο Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην Τούμπα, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για τη Superleague. Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει πικρία στους “κίτρινους”, οι οποίοι ήταν μπροστά στο σκορ με 0-2 μέχρι το 87′.

Οι κίτρινοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να προηγηθούν με γκολ του Μπερτόγλιο στο 26′. Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ο Άρης ήταν αυτός που χτύπησε στην αντεπίθεση με τον Μάνο να γράφει το 0-2 στο 69′.

Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι ο Άρης θα φύγει θριαμβευτής από την Τούμπα, ήρθα ο Ίνγκασον να μειώσει σε 1-2 και στη συνέχεια να κερδίσει πέναλτι στο 92′ από τον Μπουσέ, με τον Βιεϊρίνια να διαμορφώνει το τελικό 2-2 από τα 11 βήματα στο 94′.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης παραμένει στη δεύτερη θέση με 48 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι στην τρίτη με 47 και η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να τον προσπεράσει, εφόσον επικρατήσει αύριο του Απόλλωνα.

Ο αγώνας:

Ο Άρης κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να αδυνατεί να απειλήσει, όντας επηρεασμένος από την απουσίας της τελευταίας στιγμής του Τζόλη. Ο Γκαρσία δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό του με τους Ουάρντα και Καγκάβα, με τους φιλοξενούμενους να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να πιέζουν ψηλά.

Η πίεση αυτή δημιούργησε την κορυφαία ευκαιρία του 17′, όταν ο Μπρούνο Γκάμα εξ επαφής μετά από σέντρα του Μπερτόλιο, έπιασε δυνατό μονοκόμματο σουτ που έδιωξε ενστικτωδώς ο Ζίβκοβιτς. Η πρώτη τελική για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 25′, με δυνατό σουτ του Ζίβκοβιτς που μπλόκαρε εύκολα ο Μπουσέ.

Ο Αρης πήρε προβάδισμα στο 26′ με τον Μπερτόγλιο και κοντινό πλασέ στην άδεια εστία. Ο Γκάμα έκανε το πρώτο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε τυφλά, ο Μαντσίνι πήρε την μπάλα, γύρισε στον Μπερτόλιο κι αυτός δεν είχε παρά να την σπρώξει στην εστία για το 0-1.

Η πρώτη πραγματική ευκαιρία του ΠΑΟΚ χάθηκε στο 33′, με τον Κρμέντσικ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Στην επανάληψη, ο Γκαρσία φόρτωσε την επίθεση του Δικεφάλου με τον Σφιντέρσκι, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει χώρο στο γήπεδο και να περιορίζει τον Άρη παθητικό ρόλο.

Η ομάδα του Μάντζιου διατηρούσε εύκολα το προβάδισμα, ενώ σε μια αντεπίθεση, που ξεκίνησε από παιδαριώδες λαθος στη μεσαία γραμμή, ο Αρης διπλασίασε τα τέρματά του στο 69′ με κοντινό σουτ του Μάνου, μετά από απόκρουση του Ζίβκοβιτς σε αρχικό σουτ του Μπρούνο Γκάμα.

Στο 77′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε αρχικά πέναλτι με τον Ζίβκοβιτς, αλλά ο Πολωνός ρέφερι μετά από έλεγχο της φάσης το ανακάλεσε. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 87′ ο Ινγκασον από πάσα του Κρμέντσικ πέτυχε το γκολ μειώνοντας σε 1-2.

Στο 92′ ο Μπουσέ αποκρούοντας την μπάλα βρήκε στο κεφάλι τον Ινγκασον και ο Πολωνός διαιτητής έδειξε την “εσχάτη των ποινών”. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιεϊρίνια που με εύστοχο χτύπημα ισοφάρισε στο 94΄ σε 2-2, σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και με απροσδόκητη εξέλιξη στο τέλος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ροντρίγκο (80′ Μπάμπα), Τσιγγάρας, Σβαμπ (80′ Ελ Καντουρί), Ουάρντα, Καγκάβα (46′ Σφιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς, Κρμέντσικ
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάσα (86′ Μπεναλουάν), Τζέγκο, Μπρούνο (55′ Μάνος), Μπερτόλιο (71′ Σίλβα), Γκάμα (71′ Κάτσε), Μαντσίνι (86′ Γκανέα).

πηγή: newsit.gr