Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης: Με «περίπατο» στη 2η θέση η Ένωση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 21:52 ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης: Με «περίπατο» στη 2η θέση η Ένωση

Η ΑΕΚ είχε ένα… ήσυχο απόγευμα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για την 25η αγωνιστική της Superleague και επικράτησε άνετα με , έχοντας “καθαρίσει” από νωρίς το παιχνίδι.

Η Ένωση έκανε “πάρτι” από τις πτέρυγες με Λιβάι Γκαρσία και Αλμπάνη, για να πετύχει δύο πανεύκολα γκολ ο Ανσαριφάρντ στο πρώτο 25λεπτο και να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη.

Η ΑΕΚ “ανέβηκε” έτσι και πάλι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, αφού “έπιασε” τον Άρη στους 48 βαθμούς, ξεπερνώντας παράλληλα τον ΠΑΟΚ, που είναι πια τέταρτος με ένα βαθμό λιγότερο.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και “πίεσε” από την αρχή του αγώνα τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον Αλμπάνη να βγαίνει απέναντι από τον Βέρχουλστ μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα, αλλά να δοκιμάζει πάσα αντί για πλασέ και την μπάλα να “κόβεται” την τελευταία στιγμής.

Αμέσως μετά όμως (7′) ο Λιβάι Γκαρσία έκανε φοβερή ενέργεια από δεξιά και έκοψε την μπάλα για να “σερβίρει” έτοιμο γκολ στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος και έκανε το 1-0 σε κενή εστία.

Μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά η Ένωση έμοιαζε πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, με τους Αλμπάνη και Λιβάι Γκαρσία να “διεμβολίζουν” διαρκώς την άμυνα από τα πλάγια. Το δεύτερο τέρμα ήρθε όμως από στημένη μπάλα, αφού στο 25′ και μετά από φάουλ που οδήγησε σε σέντρα του Νταντσένκο από δεξιά, ο Αλμπάνης με τρομερό μονοκόμματο σουτ την έστειλε στο κάθετο δοκάρι και ο Ανσαριφάρντ στην επαναφορά την έστειλε ξανά στα δίχτυα, για το 2-0.

Η συνέχεια στο πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Χιμένεθ, η οποία και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ. Στο 33′ όμως ο Βέρχουλστ “εκτινάχθηκε” και απέκρουσε με το ένα χέρι το εξαιρετικό πλασέ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή, ενώ στο 36′ ο Σιμάνσκι έφυγε στην “πλάτη” της άμυνας, αλλά προσπάθησε να “τσιμπήσει” την μπάλα προ του Βέλγου τερματοφύλακα και την έστειλε πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να είναι πιο “απειλητική” και να χάνει από νωρίς δύο καλές στιγμές για ένα τρίτο γκολ.

Μόλις στο 47′ ο Μάνταλος έστειλε με πλασέ την μπάλα άουτ από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Λιβάι Γκαρσία από δεξιά, ενώ στο 59′, ο αρχηγός της Ένωση έβγαλε “μαγική” ασίστ στον Σάκχοφ και τον έβγαλε απέναντι από τον Βέρχουλστ, αλλά ο Ουκρανός έστειλε ανενόχλητος με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Στη φάση αυτή, η ΑΕΚ έχασε τον Μάνταλο με τραυματισμό και η αντικατάστασή του “χάλασε” την εικόνα της Ένωσης, η οποία και εμφάνισε στη συνέχεια προβλήματα στη δημιουργία, με αποτέλεσμα να μην “απειλήσει” καν την εστία του Απόλλωνα ξανά.

Ούτε οι παίκτες του Παράσχου βρήκαν όμως λύσεις στην επίθεση και είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική καλή τους στιγμή ήρθε στο 80′, όταν από κόντρες η μπάλα “στρώθηκε” στον Ντομίνγκες, ο οποίος πλάσαρε όμως πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη.

Το 2-0 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με την Ένωση να πανηγυρίζει μία άνετη τελικά επικράτηση, η οποία και την έφερε ξανά στη δεύτερη θέση της Superleague, μαζί με τον Άρη. Παρέμεινε 10ος ο Απόλλων Σμύρνης, με 25 βαθμούς σε 25 αγώνες.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης – Νταντσένκο, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες – Σάκχοφ, Σιμάνσκι – Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος (67′ Μαχαίρας), Αλμπάνης (78’ Νεντελτσεάρου) – Ανσαριφάρντ

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Βέρχουλστ – Κάλισιρ 4 (46’ Τσαμπούρης), Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς (64′ Φατιόν) – Λαγός (64′ Μαρκ Φερνάντεθ), Σλίβκα (46’ Μουνιέ), Κολ

πηγή: newsit.gr