Ολυμπιακός – Άρσεναλ: «Πάγωσε» στο τέλος το «ερυθρόλευκο» όνειρο [Highlights]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 00:02 Ολυμπιακός – Άρσεναλ: «Πάγωσε» στο τέλος το «ερυθρόλευκο» όνειρο [Highlights]

Ο Ολυμπιακός “πάλεψε” για 80 λεπτά το παιχνίδι με την Άρσεναλ και χάρη σε ένα ακόμη γκολ του Ελ Αραμπί, έδειξε ικανός για σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά οι “κανονιέρηδες” σκόραραν δις στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήραν μεγάλη νίκη με 3-1.

Οι Πειραιώτες είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ από λάθος του Σα σε σουτ του Όντεγκααρντ, αλλά ισοφάρισαν με τον Μαροκινό και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για ένα ακόμη γκολ. Η Άρσεναλ ήταν όμως αυτή που σκόραρε με τον Γκάμπριελ στο 80′ και τον Ελνενί στο 84′ για να πάρει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους “8” του Europa League.

Το παιχνίδι

Η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 3′ ο Όντεγκααρντ έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ, αφού πλάσαρε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ακόμη πιο σημαντική στιγμή ήταν αυτή στο 7′, όταν από σέντρα του Μπεγιερίν από δεξιά, ο Ομπαμεγιάνγκ πήρε την κεφαλιά μέσα στην “καρδιά” της άμυνας του Ολυμπιακού, η μπάλα βρήκε και στον Παπασταθόπουλο, με τον Σα να “εκτινάσσεται” και να βρίσκει την μπάλα, για να τη στείλει στο δοκάρι.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και οι φιλοξενούμενοι “απείλησαν” μόνο με κάποιες εκτελέσεις φάουλ, που “καθάρισε” ο Σα.

Οι Πειραιώτες ήταν μάλιστα αυτοί που έφθασαν πιο κοντά στο γκολ, με τον Μπρούμα στο 21′, να παίρνει την μπάλα από λάθος του Όντεγκααρντ, αλλά να κάνει αδύναμο πλασέ από πλεονεκτική θέση, επιτρέποντας στον Λένο να μπλοκάρει την μπάλα.

Κι ενώ το παιχνίδι άρχισε να “σβήνει” με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν ποδόσφαιρο, η Άρσεναλ κατάφερε από το… πουθενά να βρει ένα γκολ. Στο 34′ ο Όντεγκααρντ δοκίμασε ένα δυνατό σουτ από πολύ μακριά και ο Σα αντέδρασε άσχημα, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει μέσα από τα χέρια του και να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0 των “κανονιέρηδων”.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να “απαντήσει’ πάντως στο 40′, αφού απο ένα νέο λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Μασούρας βγήκε απέναντι από τον Λένο. Ο διεθνής Έλληνας εξτρέμ είχε δίπλα του και τον Ελ Αραμπί μπροστά σε κενή εστία, αλλά βιάστηκε να πλασάρει ο ίδιος κι έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Το σκορ δεν άλλαξε έτσι μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και ένα νέο λάθος στην άμυνα των Λονδρέζων, έδωσε την ευκαιρία στον Ελ Αραμπί να “πυροβολήσει” στο 57′. Ο Μαροκινός επιθετικός έκλεψε την μπάλα και εκμεταλλεύτηκε την κακή θέση του Λένο, για να πλασάρει από μακριά και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο 67′ μάλιστα, ο Ελ Αραμπί θα μπορούσε να δώσει και το προβάδισμα στην ομάδα του. Από ωραία επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού, ο Ραντζέλοβιτς γύρισε την μπάλα από δεξιά προς το πέναλτι και ο Μαροκινός πλάσαρε ανενόχλητος, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι και άουτ.

Κι αφού δεν πέτυχε ο Ολυμπιακός το δεύτερο γκολ, το έκανε η Άρσεναλ. Οι φιλοξενούμενοι “πίεσαν” μετά το 75′ και στο 80′ από σέντρα του Γουίλιαν, ο Γκάμπριελ “πάτησε” και τον Εμβιλά (δεν έδειξε φάουλ ο διαιτητής) και έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα για το 2-1.

Το γκολ “πάγωσε” τους Πειραιώτες και έτσι σαν να μην έφθανε αυτό, στο 84′ ο Ελνενί έπιασε ένα φοβερό σουτ από πολύ μακριά και “νίκησε” τον Σα για το τρίτο γκολ των “κανονιέρηδων” στο ματς.

Το 3-1 ήταν μάλιστα και το τελικό σκορ, με την Άρσεναλ να παίρνει στο τέλος μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League. Ο Ολυμπιακός αντίθετα, χρειάζεται πια ένα θαύμα στο Λονδίνο για να της “κλέψει” τη θέση, αφού δεν του αρκεί ούτε μία νίκη με δύο γκολ.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Άρσεναλ

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ (46’ Χολέμπας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (86′ Ανδρούτσος), Μπρούμα (59’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν).

Άρσεναλ: Λένο – Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίζ, Γκάμπριελ, Τίρνι, Παρτέι (55’ Θεμπάγιος), Τζάκα, Σακά (82′ Πεπέ), Έντεγκαρντ (82′ Ελνένι), Γουίλιαν (82′ Ρόου), Ομπαμεγιάνγκ (88′ Λακαζέτ).

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση