ΑΕΛ – Ολυμπιακός: Με “τριάρα” στην Άρσεναλ οι ερυθρόλευκοι», στον πάτο οι «βυσσινί» (Highlights)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 21:15 ΑΕΛ – Ολυμπιακός: Με “τριάρα” στην Άρσεναλ οι ερυθρόλευκοι», στον πάτο οι «βυσσινί» (Highlights)

Χωρίς να… γκαζώσει ιδιαίτερα στο «Αλκαζάρ», ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΛ με 3-1 και πέτυχε την 21η νίκη του στην κανονική διάρκεια της Superleague. Από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα θα μπει στα play out η ομάδα της Λάρισας. Αποχώρησε τραυματίας ο Χασάν για τους Πειραιώτες.

Έχασε μόνο 11 βαθμούς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με νίκη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, επικρατώντας εκτός έδρας της ΑΕΛ με 3-1, λίγες ημέρες πριν από τη ρεβάνς με την Άρσεναλ.

Μπορεί η ΑΕΛ να ξεκίνησε με μια επιθετική ενδεκάδα (βασικοί οι Ντουρμισάι, Ακούνια, Πινακάς και Μουκαντζό) αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε τους τρόπους να κερδίσει μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή, κυρίως από την πλευρά του Ραντζέλοβιτς.

Το ματς πάντως έπιασε… ρυθμό μετά το πέρας του 10λεπτου, με τα σουτ των Φορτούνη και Ραντζέλοβιτς να βρίσκουν σε ετοιμότητα τον Νάγκι. Η πρώτη αλλαγή για την ΑΕΛ ήρθε μόλις στο 22′. Ο Γκράουρ υπέστη θλάση και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, με τον Γκοτζαμανίδη να μπαίνει στο ματς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς «ανακάτεψε» στη συνέχεια την ενδεκάδα, αλλάζοντας πλευρές Φορτούνη και Ραντζέλοβιτς. Τελικά, ο… δρόμος προς τα δίχτυα της ΑΕΛ άνοιξε στο 33’. Ο Χασάν ανατράπηκε από τον Χουσίνο, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, ο Αιγύπτιος ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 0-1.Στο 35΄όμως, ο Αιγύπτιος επιθετικός βρέθηκε στο έδαφος, με πρόβλημα στο δεξί δικέφαλο και αντικαταστάθηκε από τον Μασούρα.

Οι τελευταίες καλές στιγμές του πρώτου μέρους ανήκαν στην ΑΕΛ, με καλύτερη αυτή του 42’ με τον Ντουρμισάι να πιάνει το μονοκόμματο σουτ –μετά από μακρινή μπαλιά- και τον Σα να μπλοκάρει. Στο 45+1’ οι «βυσσινί» φώναξαν για πέναλτι, αλλά δεν είχαν δίκιο, αφού η μπάλα –στο γύρισμα του Στίφλερ- βρήκε το κολλημένο χέρι του Εμβιλά.

Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης (55’), ο Ολυμπιακός έφτασε στο 0-2. Ο Μασούρας βρέθηκε φάτσα με τον Νάγκι έπειτα από πάσα του Φορτούνη, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ βγήκε… νικητής, αλλά στη συνέχεια ο Ανδρούτσος εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι. Πέντε λεπτά μετά, η ΑΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει. Ο Ντουρμισάι έκανε την προβολή, στη σέντρα του Ακούνια, βρήκε την μπάλα με το μυτάκι και αστόχησε.

Η ΑΕΛ πέτυχε γκολ στο 59’, που σωστά ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στον Σα. Το ματς κύλησε σε ρυθμούς Ολυμπιακού, με τον Ελ Αραμπί (μπήκε στο ματς στο 63’) να βάζει στο 80’ το τρίτο γκολ των Πειραιωτών και να πετυχαίνει το 19ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και 22ο στη σεζόν. Η ΑΕΛ πέτυχε τελικά στο 86’ το γκολ της… τιμής, με τον Νούνιτς, τέρμα που «μέτρησε» μετά από παρέμβαση του VAR.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση