Άρσεναλ – Ολυμπιακος: «Ήρωας» στο Λονδίνο «έπεσε» νικητής στο Europa League (videos)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 22:08 Άρσεναλ – Ολυμπιακος: «Ήρωας» στο Λονδίνο «έπεσε» νικητής στο Europa League (videos) Φωτο intime

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο Λονδίνο και “πάλεψε” ακόμη και για μία μυθική ανατροπή κόντρα στην Άρσεναλ, για να πάρει τελικά τη νίκη με 1-0 και να αποκλειστεί χάρη στην ήττα με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι των “16” του Europa League.

Οι Πειραιώτες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ πριν ανοίξουν το σκορ με τον Ελ Αραμπί και στη συνέχεια “πίεσαν” για το θαύμα, χωρίς να τα καταφέρουν. Οι “ερυθρόλευκοι” γλίτωσαν πάντως και την ισοφάριση στις αντεπιθέσεις, καθώς έμειναν και με 10 παίκτες στο τέλος, μετά από μια λάθος αντίδραση του Μπα.

Το παιχνίδι

Άρσεναλ και Ολυμπιακός μπήκαν προσεκτικά στο ματς και “πάλεψαν” για την κατοχή της μπάλας, με το παιχνίδι κέντρου να “κυριαρχεί” στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε έτσι στο 18′, όταν ο Πέπε έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά, ο Σα βγήκε για να τον κόψει, αλλά ο Γάλλος κέρδισε την κόντρα και πλάσαρε σε κενή εστία, με τον Παπασταθόπουλο να βάζει το πόδι του και να γλιτώνει την ομάδα του από το γκολ.

Αμέσως μετά, οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ και να βάλουν “φωτιά” στο ματς, αλλά ο Ελ Αραμπί έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία. Από βολέ του Σα, ο Μαροκινός επιθετικός βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και σούταρε από πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Λένο, αλλά αυτός απέκρουσε με το πόδι και απέτρεψε το 1-0 των “ερυθρόλευκων”.

Ο Ολυμπιακός κράτησε στη συνέχεια την μπάλα στα πόδια του, αλλά δυσκολεύτηκε στη δημιουργία και ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που έχασαν μία ακόμη ευκαιρία για γκολ. Μετά από ωραία επιθετική ανάπτυξη, ο Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε σε θέση για σουτ μέσα στην περιοχή και μπροστά από τον Σα, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Το 0-0 ήταν έτσι και το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με τους Πειραιώτες να αρχίζουν όμως φουριόζοι το δεύτερο μέρος. Στο 48′ ο Φορτούνης σούταρε λίγο άουτ από το ύψος της περιοχής και ένα λεπτό αργότερα, ο αρχηγός των Πειραιωτών από πάσα του Καμαρά στην αντεπίθεση, προτίμησε να γυρίσει σε συμπαίκτη του αντί να σουτάρει από καλή θέση μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να χαθεί μία ακόμη καλή ευκαιρία.

Το γκολ ήρθε πάντως για τον Ολυμπιακό στο 52′, με τον Μασούρα να δίνει στον Ελ Αραμπί μέσα στην περιοχή, για να κάνει αυτός ωραία κίνηση και σουτ, το οποίο κόντραρε στον Νταβίντ Λουίζ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Με την ψυχολογία από το γκολ, ο Ολυμπιακός “κυριάρχησε” στο γήπεδο και “πίεσε” τους “κανονιέρηδες” για ένα δεύτερο τέρμα που θα έκανε… θρίλερ την υπόθεση πρόκριση. Τα κενά στην άμυνά του ήταν όμως μεγάλα, με την Άρσεναλ να “χτυπάει” στην αντεπίθεση.

Στο 76′ ο Όντεγκααρντ σούταρε άουτ ανενόχλητος, στο 77′ ο Πέπε πλάσαρε πάνω στον Σα και στο 80′ ο Ομπαμεγιάνγκ έφυγε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα των “ερυθρόλευκων”, αλλά στο τετ-α-τετ προσπάθησε να “τσιμπήσει” την μπάλα και την έστειλε άουτ.

Ο Ολυμπιακός έχασε πάντως την ευκαιρία για μία τελευταία προσπάθεια στο 83′, όταν ο Μπα αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Μετά από μία κίτρινη κάρτα που πήρε για ένα φάουλ, ο νεαρός αμυντικός πέταξε εκνευρισμένος την μπάλα προς τον διαιτητή, με αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη κάρτα.

Το παιχνίδι κρίθηκε με αυτόν τον τρόπο και αφού ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε μία ακόμη διπλή ευκαιρία για γκολ ισοφάρισης στη συνέχεια και πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Το 1-0 υπέρ των Πειραιωτών ήταν έτσι το τελικό σκορ, με τον Ολυμπιακό έχει ως παρηγοριά για τον αποκλεισμό τη νίκη μέσα στην έδρα της Άρσεναλ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 0-1 |HIGHLIGHTS|

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση