Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρτίνς: «Δείξαμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πλέον μια μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 23:17 Μαρτίνς: «Δείξαμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πλέον μια μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη»
Απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός λογίζεται πλέον ως ισχυρή δύναμη στην Ευρώπη και μπορεί να παίζει για τη νίκη σε κάθε έδρα χαρακτήρισε το διπλό επί της Άρσεναλ στο «Emirates» ο Πέδρο Μαρτίνς

Περήφανος για την προσπάθεια των παικτών του και πεπεισμένος ότι -παρά τον αποκλεισμό- ο Ολυμπιακός ενίσχυσε το ευρωπαϊκό του στάτους δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι η πρόκριση χάθηκε στο «Καραϊσκάκη», ωστόσο τόνισε πως το διπλό επί της Άρσεναλ επιβεβαίωσε ότι οι Πειραιώτες μπορούν να κοιτάξουν πλέον στα μάτια κάθε αντίπαλο στην Ευρώπη.

Κατά τ’ άλλα, στάθηκε στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν συνολικά οι απουσίες στη φετινή πορεία των «ερυθρόλευκων» εκτός συνόρων, ενώ εξήγησε και τον λόγο που αποφάσισε να παίξει σήμερα πιο επιθετικά και όχι στο πρώτο ματς.



Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρτίνς

Για το αν η πρόκριση χάθηκε στο «Καραϊσκάκη»: «Το δεύτερο και το τρίτο γκολ που δεχθήκαμε στην έδρα μας κόστισαν την πρόκριση. Πήραμε μια δίκαιη νίκη σήμερα και όσον αφορά στην αφοσίωση και την απόδοση των παικτών μου, δεν έχω τίποτα να τους καταλογίσω, κανένα παράπονο. Το πίστεψαν, προσπάθησαν πάρα πολύ και παρόλο που ο αποκλεισμός μας αφήνει πικρή γεύση, αλλά είμαστε περήφανοι. Αν δεν είχαμε δεχθεί αυτά τα δυο γκολ στο πρώτο παιχνίδι, θα μπορούσαμε να έχουμε περάσει εμείς».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πήρε τρίτο σερί διπλό στο «Emirates»: «Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός είναι πλέον μια μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη που κοιτάζει όλους τους αντιπάλους στα μάτια και πάει για τη νίκη σε όλα τα γήπεδα. Δείξαμε ότι αξίζουμε τον σεβασμό όλων και ότι πέρα από τα αποτελέσματα, έχουμε αποκτήσει και κύρος ως μια δυνατή ομάδα της Ευρώπης».

Για το αν μίλησε με τον Μπα μετά την αποβολή του: «Δεν έχουμε συζητήσει κάτι, δεν μιλήσαμε, θα τα πούμε αύριο».

Για τον συνολικό απολογισμό της ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού: «Το ευρωπαϊκό μας ταξίδι έχει επηρεαστεί από κρίσιμες απουσίες. Αρχικά χάσαμε τους Μπα και Καμαρά από κορωνοϊό και μετά τους Ελ Αραμπί και Χασάν. Σε άλλο ματς είχαμε έξω τον Βαλμπουενά και τώρα είχαμε έξω την άμυνά μας. Ο Σωκράτης είναι καινούργιος παίκτης. Είχαμε πολλές ατυχίες και αυτό όταν παίζεις απέναντι σε μεγάλες ομάδες μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες. Γενικότερα είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας γιατί ξέρουμε ότι σε αυτό το επίπεδο έχουν μεγάλη σημασία οι λεπτομέρειες».

Για τον λόγο που άλλαξε το σύστημα σήμερα και τη σύγκριση με το πρώτο ματς: «Την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαμε τον Μπα και δεν υπήρχε η ανάγκη να παίξουμε τόσο επιθετικά. Ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Σήμερα είχαμε τον Μπα και έπρεπε να ψάξουμε το γκολ. Έπρεπε η ομάδα να είναι γεμάτη σε όλες τις γραμμές με παίκτες που να μπορούν να βγουν μπροστά. Αν δεν έχετε δει ξανά αυτό το σύστημα είναι επειδή δεν έχουμε έρθει ξανά στην ανάγκη να παίξουμε τόσο επιθετικά. Σήμερα χρειαζόμασταν γκολ και γι’ αυτό αποφασίσαμε να παίξουμε με αυτό το σύστημα».

Πηγή:www.sport-fm.gr