Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πουλήθηκε το περίφημο περιβραχιόνιο του Ρονάλντο σε δημοπρασία για τη θεραπεία βρέφους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 17:01 Πουλήθηκε το περίφημο περιβραχιόνιο του Ρονάλντο σε δημοπρασία για τη θεραπεία βρέφους (φωτο Reuters)

Το πρόσφατο παιχνίδι της Πορτογαλίας με τη Σερβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, έμεινε στην ιστορία για το ακυρωθέν γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο τέλος του αγώνα και την αντίδραση του Πορτογάλου, που πέταξε το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τα νεύρα του.

Η κίνηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ πάντως, οδήγησε σε μία σημαντική φιλανθρωπία, καθώς το συγκεκριμένο περιβραχιόνιο, πουλήθηκε έναντι 63.000 ευρώ, για τη θεραπεία ενός βρέφους έξι μηνών. Πρόκειται για τον Γκαβρίλο Τζούρτζεβιτς, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία και για την θεραπεία της σπάνιας αυτής πάθησης της σπονδυλικής στήλης απαιτείται το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πυροσβέστης Τζόρτζε Βουκίτσεβιτς, που εκτελούσε υπηρεσία εντός του σταδίου “Rajko Mitic”, περισυνέλεξε το περιβραχιόνιο και το διέθεσε σε ανθρωπιστική οργάνωση για να δημοπρατηθεί. «Βρισκόμουν μερικά μέτρα μακριά από το σημείο όπου έπεσε το περιβραχιόνιο. Ζήτησα την άδεια του διοικητή μου και μου επέτρεψε να το πάρω. Συμφωνήσαμε να το βγάλουμε στην δημοπρασία για τον Γκαβρίλο. Πριν από το ματς είχα σκεφτεί ότι, αν μας δώσουν κάτι έξτρα για την υπηρεσία στο γήπεδο, θα τα έδινα για την θεραπεία του μικρού, λες και είχα προαίσθηση, συνέβη το περιβραχιόνιο!», δήλωσε ο νεαρός πυροσβέστης στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας(RTS).

Η ηλεκτρονική δημοπρασία διήρκησε πέντε ημέρες και η τιμή εκκίνησης ήταν τα 1.000 δηνάρια, περίπου εννέα ευρώ. Κάποια στιγμή προχθές η δημοπρασία ακυρώθηκε προσωρινά, όταν διαπιστώθηκε ότι πολλές προσφορές που ανέβασαν το ποσό στα δέκα εκατομμύρια ευρώ, ήταν αναξιόπιστες. Επαναλήφθηκε ωστόσο γρήγορα και εξελίχθηκε κανονικά μέχρι την ολοκλήρωση της σήμερα το πρωί. Την μεγαλύτερη προσφορά έκανε η εταιρία στοιχημάτων “Mozzart” ενισχύοντας με 7,5 εκατομμύρια δηνάρια το ταμείο αρωγής για την θεραπεία του μικρού Γκαβρίλο Τζούρτζεβιτς.

Έμμεσα και προφανώς ασυνείδητα βοήθησε και ο Κριστιάνο Ροναλντο, το γκολ του οποίου μπορεί να μην έχει βαθμολογική αξία έχει ωστόσο ανθρωπιστική αξία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ