Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΟΚ: «Μπάχαλο» και αποχώρηση Βασιλακόπουλου - Ισοψήφησε με Χριστοδούλου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 17:01 ΕΟΚ: «Μπάχαλο» και αποχώρηση Βασιλακόπουλου - Ισοψήφησε με Χριστοδούλου (φωτο intime)

Δεν ολοκληρώθηκε το η πρώτη συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ. Αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο Γιώργος Βασιλακόπουλος – Διαφωνία για το αν πρέπει ή όχι να ψηφίσει ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης – Τέθηκαν αντιμέτωποι ο απερχόμενος πρόεδρος και ο Φάνης Χριστοδούλου, στην ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου του Δ.Σ.

«Στραβό» ξεκίνημα για την προσωρινή διοίκηση που όρισε το Πρωτοδικείο Αθηνών για την ΕΟΚ. Έστω και διαδικτυακά –μέσω «Zoom»- η πρώτη συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή, καθώς δεν κατέστη εφικτό λόγω ισοψηφίας να συγκροτηθεί σε σώμα και να βρεθεί λύση ούτε για το θέμα του προσωρινού προέδρου.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος ισοψήφησε με τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα Φάνη Χριστοδούλου, με 8 ψήφους έκαστος, για την προεδρία της προσωρινής διοίκησης, η οποία και είναι υπεύθυνη να διενεργήσει αρχαιρεσίες. Λόγω της ισοψηφίας δεν κατέστη εφικτό να συγκροτηθεί σε σώμα η προσωρινή διοίκηση.

Τον Φάνη Χριστοδούλου πρότεινε για προσωρινό πρόεδρο της ΕΟΚ ο υποψήφιος για την προεδρία Παναγιώτης Φασούλας (ήταν και πρόταση του συνυποψήφιου για την προεδρία της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, στο Πρωτοδικείο Αθηνών). Υπήρξαν αρκετά «λευκά», ενώ ο Σάββας Λόρτος απουσίαζε.

Νωρίτερα τη Δευτέρα (5/4), είχε υποβάλλει την παραίτηση του ο Νίκος Φιλίππου. Όμως, ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης, που μπαίνει στο ΔΣ ως επιλαχών μετά την παραίτηση Φιλίππου, αναζητείται. Η δική του ψήφος θα έκρινε ποιος θα είναι ο προσωρινός πρόεδρος μετά την ισοψηφία Βασιλακόπουλου-Χριστοδούλου. Αν δεν δεχτεί ο Καλαϊτζάκης να μπει στο Δ.Σ. και να ψηφίσει, τη θέση του θα πάρει ο Δημήτρης Ρόζης.

Ο κ. Βασιλακόπουλος απαίτησε να μην συμμετάσχει ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης, ενώ οι υπόλοιπες πλευρές επέμειναν ότι έχει δικαίωμα. Υπήρξε κόντρα ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΟΚ αποχώρησε από το zoom.

Τυπικά η τηλεδιάσκεψη έχει διακοπεί λόγω τεχνικού προβλήματος και θα συνεχιστεί την Τρίτη (06.04.2021), ωστόσο από την πλευρά Φασούλα και Λιόλιου είναι προφανές πως υπάρχει άτυπη συμμαχία.

Πηγή: newsit.gr