Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Champions League: Τιτανομαχία 19 τίτλων στη Μαδρίτη μεταξύ Ρεάλ και Λίβερπουλ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 11:37 Champions League: Τιτανομαχία 19 τίτλων στη Μαδρίτη μεταξύ Ρεάλ και Λίβερπουλ

Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ συγκρούονται την ίδια ώρα.

Στη σέντρα μπαίνει απόψε στις 22:00 η μπάλα για τα προημιτελικά του Champions League, με δύο ζευγάρια να δίνουν τις πρώτες «μάχες» τους για πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ η δράση θα συνεχιστεί και αύριο την ίδια ώρα. Συγκεκριμένα, το σημερινό… μενού περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ (Cosmote Sport 1) και Μάντσεστερ Σίτι – Μπορούσια Ντόρτμουντ (Cosmote Sport 2).

Στα αποψινά ματς και γενικά στη φάση των «8» υπάρχει ένα ζευγάρι που αναμετρήθηκε στον τελικό το 2018 και περιλαμβάνει δύο από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία της διοργάνωσης, έχοντας 19 τίτλους συνολικά. Αυτό, μάλιστα, θα είναι το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι έπειτα από την κόντρα του Κιέβου πριν από τρία χρόνια, στον η «βασίλισσα» είχε κερδίσει 3-1 και είχε αφήσει μια πολύ πικρή αίσθηση στους «κόκκινους», που θέλουν… εκδίκηση.

Παρά τα προβλήματα στη φετινή σεζόν, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν όχι μόνο μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία, αλλά ξεπέρασε και με σχετική ευκολία το εμπόδιο της Αταλάντα στους «16». Η Ρεάλ θα στηρίξει πολλά στη μεσαία της γραμμή, αλλά και στον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος επιθετικός έχει σκοράρει και στις τρεις περιπτώσεις που αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ, πετυχαίνοντας συνολικά 4 τέρματα.

Ο σύλλογος της Μαδρίτης μετρά τρεις σερί νίκες επί της Λίβερπουλ, ενώ έχει κερδίσει τον πρώτο αγώνα στις 8 από τις 9 προηγούμενες περιπτώσεις στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Η αγγλική ομάδα το γνωρίζει αυτό και θέλει να δώσει τις δικές της απαντήσεις.

Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ έχει «χτυπηθεί» από συνεχόμενους και σημαντικούς τραυματισμούς, δεν θυμίζει και πολύ την αρμάδα της προηγούμενης σεζόν που σάρωνε τα πάντα στην Αγγλία, παρόλα αυτά στο Champions League έχει κάνει κάποια από τα καλύτερα παιχνίδια της, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Λειψίας στους «16».

Οι «κόκκινοι» θα ποντάρουν πολλά στην επίθεσή τους, ενώ θα πάνε με… την αύρα από τη μοναδική φορά που αντιμετώπισαν τη Ρεάλ σε διπλούς αγώνες για το Champions League, τη σεζόν 2008-09 για τους «16» του Champions League, όταν προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 5-0, που ακόμη και σήμερα αποτελεί το βαρύτερο για τη «βασίλισσα».

Εξαιρετική είναι και η παράδοση του Κλοπ στα προημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς ο Γερμανός έχει κερδίσει και τα 5 τελευταία του παιχνίδια σε αυτή τη φάση.

Ζευγάρι με απόλυτο φαβορί στο Μάντσεστερ

Την ίδια ώρα που στη Μαδρίτη κοντράρονται 19 τίτλοι στη διοργάνωση, στο Μάντσεστερ κοντράρεται η μια κατάκτηση της Ντόρτμουντ με μια Σίτι που προσπαθεί να φτάσει… στην πηγή. Την τελευταία πενταετία που ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι εκεί δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στην ημιτελική φάση. Ωστόσο, φέτος μοιάζει ως η κατάλληλη ευκαιρία

Είναι τέτοια η δυναμική που πηγάζει από τη φετινή «μηχανή» του Καταλανού προπονητή, που με αντίπαλο την Ντόρτμουντ θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αν κάτι τέτοιο ισχύει και στον αγωνιστικό χώρο, θα αποδειχθεί αρχής γενομένης από απόψε στο «Ετιχαντ».

Ωστόσο, από την άλλη είναι ένα πολύ επικίνδυνο σύνολο με τον Έντιν Τέρζιτς στον πάγκο, που στην καλή του ημέρα μπορεί να κάνει πολύ όμορφα πράγματα στο χορτάρι και έχει μπροστά ένα «πολυβόλο», τον Ερλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός φέρεται να είναι βασικός μεταγραφικός στόχος της Σίτι για την ενίσχυσή της στην επιθετική γραμμή, σε μια ομάδα της οποίας φόρεσε και τίμησε ο πατέρας του.

Ο ίδιος ο 20χρονος φρόντισε άθελά του(;) να βάλει… φωτιά στα σενάρια, όταν και εμφανίστηκε με γαλάζιο τσαντάκι. Αλλά, αυτό που έχει σημασία και για τις δύο ομάδες είναι να πάρουν το αποτέλεσμα που χρειάζονται για να τους δώσει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς την άλλη εβδομάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών:

Τρίτη 6 Απριλίου

22:00, Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ
22:00, Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ

Τρίτη 7 Απριλίου

22:00, Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν
22:00, Πόρτο – Τσέλσι

Πηγή: newsbeast.gr