Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: Με γκολάρα του Χασάν «ανοιχτή» η ρεβάνς [Highlights]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 20:32 ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: Με γκολάρα του Χασάν «ανοιχτή» η ρεβάνς [Highlights]

Ένα ακόμα κρίσιμο γκολ από τον Χασάν, μια ακόμα σημαντική εμφάνιση –με κρίσιμες επεμβάσεις- από τον Σα. Ο Ολυμπιακός έφερε 1-1 στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα και θα παίξει στη ρεβάνς του «Καραϊσκάκης» για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Δυο χαμένα τετ-α-τετ από τους γηπεδούχους. Με on field review πήραν οι γηπεδούχοι το πέναλτι που έφερε το 1-0. Απίστευτο γκολ από τον Αιγύπτιο επιθετικό.

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να τα πήγε πολύ καλά κόντρα στον ολυμπιακό, αλλά ο Χασάν είχε την τελευταία –και εντυπωσιακή- τελευταία «λέξη». Οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν 1-1 στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου που έγινε στους «Ζωσιμάδες», με τον Αιγύπτιο επιθετικό να ισοφαρίζει με τρομερό γκολ. Ο Σα έπαιξε το… ρόλο του στην ισοπαλία των Πειραιωτών, έχοντας κρίσιμες επεμβάσεις.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στα πρώτα του λεπτά, με τις δυο ομάδες να έχουν επιθετικές βλέψεις. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πιεσε αποτελεσματικά στο χώρο του κέντρου, αλλά στο 11’ ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που «άγγιξε» πρώτος το γκολ, με τον Χασάν να μην μπορεί να νικήσει τον Λοντίγκιν μέσα από τη μικρή περιοχή. Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε με το σουτ του Μιλεντσιάνου (16’) με τον Σα να μπλοκάρει σταθερά.

Η τριάδα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα που επέλεξε ο Μαρτίνς (Παπασταθόπουλος, Σεμέδο και Σα) έδωσε πολλές μάχες στη συνέχεια, αφού οι γηπεδούχοι επιχείρησαν αρκετές μακρινές μπαλιές και γεμίσματα. Μπροστά, ο Φορτούνης προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα.

Εύκολα ή δύσκολα, ο Ολυμπιακός πλησίασε περισσότερες φορές τα αντίπαλα καρέ, χωρίς όμως να απειλήσει τον Λοντίγκιν για το υπόλοιπο του πρώτου μέρους. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όμως ήρθε τελικά το γκολ που έψαχναν οι γηπεδούχοι. Ο Κάστρο έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπα. Ο διαιτητής Τρεϊμάνις δεν έδωσε το πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά πήγε στη συνέχεια να δει τη φάση στο  on field review. Η απόφαση του άλλαξε, ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση από τη βούλα και νίκησε τον Σα για το 1-0.

Ο Πέδρο Μαρτινς προχώρησε σε αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης βάζοντας στο ματς Χολέμπας και Ανδρούτσο στις θέσεις των Λαλά και Παπασταθόπουλου (ο Έλληνας αμυντικός ένιωσε ενοχλήσεις στο πρώτο μέρος). Μόλις στο 47’ ο Μπρούμα έπιασε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα (μετά από λάθος του Παντελάκη) αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Λοντίγκιν.

Στο 55’ όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε μοναδική ευκαιρία, για να διπλασιάσει τα γκολ του. Ο Μιλιντσεάνου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, μετά την κάθετη που δέχθηκε, αφού δεν μπόρεσε να τον σταματήσει ο Σεμέδο, ο Σα όμως έδιωξε με το πόδι.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει τα αντίπαλα καρέ, βγάζοντας αρκετές σέντρες (Φορτούνης, Μπρούμα και Ανδρούτσος πήρα αρκετές προσπάθειες), ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε το σύστημα της ομάδας σε 4-2-3-1, βάζοντας τον Μασούρα στη θέση του Ρέαμπτσιουκ. Στο 65’ όμως οι γηπεδούχοι πλησίασαν και πάλι στο 2-0, με τον Σα να μπλοκάρει ενστικτωδώς το κοντινό πλασέ του Μιλιντσεάνου.

Το παιχνίδι απέκτησε «τρελό» ρυθμό, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να γίνεται και πάλι επιθετικός. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έριξε στο ματς και τους Ελ Αραμπί και Εμβιλά (έξω οι Μπρούμα και Καμαρά). Στο 73’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην ισοφάριση με εκπληκτικό τρόπο. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Χασάν με όμορφο γυριστό έγραψε το 1-1. 

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λοντίγκιν, ενώ στο 85’ ο Καρτάλης έπιασε δυνατό σουτ από κάπως πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων των φιλοξενούμενων. Στο 90+4’ οι γηπεδοίχοι ζήτησνα πέναλτι για μαρκάρισμα του Μπα στον Μπρένερ, αλλά ο Τρείμάνης δεν έδωσε κάτι.

πηγή: newsit.gr