Ματς με φιλάθλους από την επόμενη σεζόν σχεδιάζουν στο NBA

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 13:14 Ματς με φιλάθλους από την επόμενη σεζόν σχεδιάζουν στο NBA

Πώς σχεδιάζει η κορυφαία μπασκετική Λίγκα να το πετύχει με ασφάλεια.

Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει πλήρως την εικόνα του αθλητισμού, με την απουσία κόσμου από τις εξέδρες να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Ωστόσο, ήδη σε κάποιες χώρες βλέπουμε θεατές, ενώ και άλλες Λίγκες (σε διάφορα αθλήματα) κάνουν σχέδια για επιστροφή των ανθρώπων που κάνουν τους αγώνες πιο ενδιαφέροντες.

Μια από αυτές τις διοργανώσεις είναι το NBA, που επιθυμεί την επιστροφή των φιλάθλων ήδη από την ερχόμενη σεζόν, δηλαδή την περίοδο 2021-22. Με τη διανομή εμβολίων σε πλήρη εξέλιξη, η κορυφαία μπασκετική Λίγκα του πλανήτη θα επιστρατεύσει την Clear και την εφαρμογή της στα κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους φιλάθλους και να τους επιτρέψει την είσοδο στα γήπεδα.

Ωστόσο, το ΝΒΑ δεν θα απαιτήσει από τις ομάδες να το χρησιμοποιήσουν. Ήδη, πάντως, οι Ορλάντο Μάτζικ, Σαν Αντόνιο Σπερς και Ατλάντα Χοκις, χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή για να επιτρέψουν σε έναν περιορισμένο αριθμό θεατών την επιστροφή τους στις εξέδρες.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι φίλαθλοι θα κληθούν πρώτα να «φορτώσουν» προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τον κορονoϊό, όπως τα αποτελέσματα των τεστ τους ή πληροφορίες εμβολιασμού τους, μαζί με μία φωτογραφία.

Κατά την άφιξή τους στα γήπεδα, οι θεατές θα «μοιράζουν» τις πληροφορίες μέσω σχετικής εφαρμογής στο κινητό τους, μαζί με μία selfie για επαλήθευση της ταυτότητάς τους, ενώ θα απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα υγείας. Μια πράσινη ή κόκκινη λυχνία ειδοποίησης θα ενημερώνει τους φιλάθλους εάν είναι επιλέξιμοι για είσοδο στο γήπεδο, ή όχι.

Όπως έγινε γνωστό, δεν θα αποκαλύπτονται ιδιωτικές πληροφορίες για την υγεία των θεατών παρά μόνο οι απαραίτητες σχετικά με την COVID-19, που θα χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της εφαρμογής.

Ένα άλλο σχέδιο του ΝΒΑ για την επιστροφή των φιλάθλων είναι οι ομάδες να έχουν τμήματα ελέγχου για τους εμβολιασμένους θεατές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση