Παναθηναϊκός - Άρης: Ιστορικό «διπλό» με ανατροπή – Κατέρρευσαν οι «πράσινοι» με την αποβολή (Highlights)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 17:41 Παναθηναϊκός - Άρης: Ιστορικό «διπλό» με ανατροπή – Κατέρρευσαν οι «πράσινοι» με την αποβολή (Highlights)

Ο Άρης νίκησε τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας (2-1) με ανατροπή και πλέον τον… κοιτάζει από απόσταση 8 βαθμών, κρατώντας τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των play off της Superleague. Πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Θεσσαλονικείς φεύγουν με δυο σερί «διπλά» από την έδρα των «πρασίνων». Κρίσιμο σημείο του ματς, η αποβολή του Μαουρίσιο. Δεν μπόρεσε να σκόραρε σε εκτέλεση πέναλτι ο Μάνος, αλλά το έκανε με κοντινό πλασέ.

Μεγάλη νίκη μέσα σε ένα τρίλεπτο. Ο Άρης κατάφερε να περάσει από την έδρα του Παναθηναϊκού με ανατροπή (2-1), κάνοντας τεράστιο βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στα play off της Superleague, που οδηγεί στην Ευρώπη. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι Θεσσαλονικείς έκαναν δυο σερί νίκες στην έδρα των «πρασίνων».

Δεύτερο ματς που κλήθηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο και νέα ήττα για το «τριφύλλι», που πλέον βλέπει την έξοδο του στην Ευρώπη να… δυσκολεύει. Χαρακτήρα… τελικού παιρνει το ματς με την ΑΕΚ, την Τετάρτη. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Άρη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από το 1983. Πλέον, οι Θεσσαλονικείς ανέβηκαν στους 57 βαθμούς και στο +8 από τον Παναθηναϊκό.

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό στην εκκίνηση του. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κυκλοφορήσει γρήγορα την μπάλα και να εκμεταλλευτεί τον ορεξάτο, Μακέντα, αλλά και τον Αϊτόρ. Ο Άρης πίεσε ψηλά την άμυνα των «πρασίνων», από την πρώτη κιόλας πάσα στα στόπερ.

Η ασφυκτική πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Άρη στο χώρο του κέντρου και προς τα καρέ του Διούδη τους βοήθησε να αποκτήσουν ελαφρά υπεροχή. Κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 1-0. Ο Σανκαρέ άνοιξε το σακορ στο 31’ με μια πολύ ωραία κεφαλιά από το όριο της μικρής περιοχής του Άρη, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Χουάνκαρ.

Ο Άρης προσπάθησε να… συνέλθει και σατο 43’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Σε εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι, ο Βέλεθ κινήθηκε προς την μπάλα, έσπρωξε τον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του έσπρωξε και έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ροζ. Ο Εσθονός διαιτητής, Τόβερ, έδωσε πέναλτι, το VAR το… επιβεβαίωσε, αλλά ο Μάνος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (ο Άκης Μάντζιος φέρεται να είχε δώσει εντολή στον Μπερτόγλιο για την εκτέλεση).

Νωρίς – νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο (49’) ο Άρης απείλησε τον Παναθηναϊκό, με τον Διούδη να διώχνει το διαγώνιο σουτ του Μαντσίνι. Στο 53’ όμως είχαμε τη φάση που άλλαξε τις… ισορροπίες του αγώνα. Ο Μαουρίσιο είδε δεύτερη κίτρινη, για σκληρό μαρκάρισμα στον Τζέγκο, στο χώρο του κέντρου, αφήνοντας το «τριφύλλι» με δέκα παίκτες.

Ο Άρης… γύρισε το διακόπτη και πάτησε το γκάζι στην επίθεση. Οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν δυο φορές πέναλτι (που δεν τους δόθηκαν) και τελικά κατάφεραν μέσα σε τρία λεπτά να φέρουν… τούμπα το ματς. Στο 62’ ο Μάνος πήρε το… αίμα του πίσω, φέρνοντας το ματς στα ίσα, με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 65’ ο Ματέο Γκαρσία έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Δυο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού σκόραραν στη Λεωφόρο.

Ο Μπόλονι έριξε στο ματς Καμπετσή και Ενγκμπακοτό (72’) για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά η απουσία του Μαουρίσιο στα χαφ (και φυσικά το αριθμητικό μειονέκτημα των «πρασίνων», κάτι που… αντιμετώπισαν και κόντρα στον Ολυμπιακό) ήταν καταλυτική. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοση του στα τελευταία λεπτά, στο ματς πέρασαν Μπουζούκης και Καρλίτος, αλλά ο Άρης δεν έχασε ποτέ την ψυχραιμία του και υποχρέωσε το «τριφύλλι» σε δεύτερη σερί ήττα στα lay off.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση