ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης: Αγχώθηκε αλλά έκανε «βήμα» Ευρώπης η Ένωση

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 19:19 ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης: Αγχώθηκε αλλά έκανε «βήμα» Ευρώπης η Ένωση

Η ΑΕΚ έπαιξε με τη… φωτιά για 85 λεπτά αγώνα, αλλά ο Λόπες έλυσε τελικά το… γόρδιο δεσμό και ο Αλμπάνης διαμόρφωσε το 3-1 στις καθυστερήσεις, για τη νίκη της Ένωσης επί του Αστέρα Τρίπολης στην 4η αγωνιστική των play off της Superleague.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι και προηγήθηκε με τον Γαλανόπουλο, αλλά οι Αρκάδες “απάντησαν” άμεσα με γκολάρα του Ριέρα και “κράτησαν” μέχρι το γκολ του Λόπες από τη δεύτερη ασίστ του Μάνταλου στο ματς. Ο “Δικέφαλος” βρήκε πάντως και τρίτο γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Αλμπάνη να περνάει και τον Παπαδόπουλο και καν σκοράρει στην αντεπίθεση.

Η ΑΕΚ ξέφυγε έτσι με +4 από τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία και έκανε ένα σημαντικό “βήμα” για την έξοδό της στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είχε τρεις τελικές στην εστία πριν συμπληρωθεί το 10λεπτο του αγώνα. Στο 4′ έστειλε μάλιστα την μπάλα στα δίχτυα, με τον Σβάρνα να βάζει την προβολή σε σουτ του Λιβάι Γκαρσία, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, όπως επιβεβαίωσε και το VAR, με αποτέλεσμα το γκολ να μην μετρήσει.

Η Ένωση έχασε μία καλή ευκαιρία και στο 15′, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ ένα εξαιρετικό σουτ του Έντερ Λόπες από αριστερά. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, αλλά η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ άνοιξε τελικά το σκορ στο 39′, όταν από ωραία ενέργεια του Μάνταλου από δεξιά και γύρισμα παράλληλα προς την εστία, ο Γαλανόπουλος πλάσαρε στην κίνηση για το 1-0 στο ματς.

Ο Αστέρας “απάντησε” όμως άμεσα, αφού στο 41′ οι παίκτες του “έκρυψαν” την μπάλα στην επίθεση και ο Ριέρα με τρομερό σουτ από δύσκολη διαγώνια θέση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο ματς. Αυτό ήταν και το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με την εικόνα να μην αλλάζει ούτε στο δεύτερο μέρος.

Η ΑΕΚ ήταν πιο “απειλητική” και στο 54′ ο Λόπες λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αφού στην προσπάθειά του για σέντρα, ο Γκαρσία κόντραρε και ανάγκασε τον Παπαδόπουλο σε μεγάλη επέμβαση για να γλιτώσει το γκολ.

Ο “Δικέφαλος” έχασε σημαντική ευκαιρία και στο 62′ με δυνατό σουτ του Βασιλαντωνόπουλου από δεξιά που απέκρουσε και πάλι ο τερματοφύλακας των Αρκάδων. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να “τιμωρήσουν” μάλιστα τους αντιπάλους του στο 65′, αλλά το σουτ του Ιγκλέσιας από μακριά “τράνταξε” το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μουνάφο σκόραρε, αλλά από θέση οφσάιντ, όπως επιβεβαίωσε και το VAR.

Η ΑΕΚ βρήκε τελικά το πολυπόθητο γκολ με τον Λόπες στο 85′. Ο Μάνταλς έκανε μπαλιά ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι και ο Πορτογάλος μπακ με δύσκολη προσπάθεια βρήκε την μπάλα με τάκλιν και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1 στο ματς.

Η Ένωση βρήκε κι ένα τρίτο γκολ με τον Αλμπάνη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας των Αρκάδων στην τελευταία φάση του αγώνα, να προσπερνάει και τον Παπαδόπουλο και να γράφει το 3-1. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά για οφσάιντ, αλλά το VAR άλλαξε την απόφαση και διαμόρφωσε έτσι το τελικό σκορ.

Η ΑΕΚ πήρε έτσι μία σημαντική νίκη στη “μάχη” για την έξοδο στην Ευρώπη, αφού βρέθηκε στο +4 από τον Παναθηναϊκό, αλλά και στο +3 από τον ΠΑΟΚ, πριν το παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Γαλανόπουλος (63’ Σιμάνσκι), Κρίστισιτς (84’ Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (53’ Αλμπάνης) Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Χατζηεμμανουήλ, Νεντελτσιάρου, Μιτάι, Μαχαίρας

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρες, Καστάνιο (88’ Χριστόπουλος), Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε (88’ Αλί Μπαμπά), Τιλίκα (88’ Κρεσπί), Ριέρα (76’ Γκόμες), Σίτο (61’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση