ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Ο Ζίβκοβιτς «προσγείωσε» τους πρωταθλητές

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 23:44 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Ο Ζίβκοβιτς «προσγείωσε» τους πρωταθλητές

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής των play off της Superleague. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού στην Τούμπα κι έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτήριου για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν η ομάδα που ήθελε περισσότερο το παιχνίδι, μιας κι ο Ολυμπιακός έχει αναδειχθεί και μαθηματικά πρωταθλητής, κι αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι Θεσσαλονικείς κυριάρχησαν, πέτυχαν δύο γκολ με τον MVP του αγώνα, Ζίβκοβιτς, κι έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, παρουσίασε καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχε ευκαιρίες να πετύχει κάποιο γκολ, ωστόσο στο δεύτερο ήταν ακίνδυνη, με τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις αδυναμίες της ερυθρόλευκης άμυνας, η οποία παρουσιάστηκε χωρίς τους Σεμέδο και Μπα.

O αγώνας:

Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να προσπαθούν συνεχώς να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ. Σε αυτό βοήθησε ότι οι άμυνες των δύο μονομάχων ήταν πειραματικές, με τον Βιεϊρίνια να αγωνίζεται ως στόπερ και τους Πειραιώτες να παίζουν χωρίς τους Μπα και Σεμέδο και με τον Αβράαμ Παπαδόπουλο πίσω, ο οποίος επέστρεψε στη δράση ύστερα από καιρό.

ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακός δημιούργησαν αρκετές φάσεις, αλλά δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η ευκαιρία με τον Ζίβκοβιτς στο 32’ που ανάγκασε τον Σα σε τρομερή επέμβαση ήταν κορυφαία στιγμή για τον Δικέφαλο στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Ολυμπιακός είχε δύο καλές στιγμές με τον Μπρούμα (σουτ στο δοκάρι) και μια κεφαλιά του σχεδόν αμαρκάριστου Ελ Αραμπί.

Οι καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου:

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποτελεσματικός και κατάφερε να κάνει γκολ τις δύο σημαντικές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Στο 49′, έπειτα από λάθος του Αβραάμ, ο Ζίβκοβιτς έπιασε ένα τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή, νικώντας τον Σα για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να αντιδράσει. Στο 63′, μάλιστα, ο Δικέφαλος του Βορρά βρήκε και πάλι δίχτυα με σκόρερ, ποιον άλλον, τον Ζίβκοβιτς. Έπειτα από τρομερή κάθετη μπαλιά του Ελ Καντουρί, ο Σέρβος πέρασε τον Σα κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να φανεί σχεδόν καθόλου απειλητικός, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί με άνεση το προβάδισμα ασφαλείας και να φτάνει στη νίκη, η οποία ήταν πολύ σημαντική στην προσπάθεια που κάνει ο Δικέφαλος του Βορρά για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση