Ο Απόστολος Τσιτσιπάς για τον θρίαμβο του Στέφανου στο Μόντε Κάρλο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 11:47 Ο Απόστολος Τσιτσιπάς για τον θρίαμβο του Στέφανου στο Μόντε Κάρλο

Ήταν ο έκτος τίτλος του Έλληνα τενίστα μέσα στα διεθνή tennis court.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο νέος «πρίγκιπας» του Μόντε Κάρλο, καθώς θριάμβευσε στο τουρνουά του πριγκιπάτου. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ, με 2-0 σετ και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο.

O πατέρας του και προπονητής του, Απόστολος Τσιτσιπάς, μίλησε στην ΕΡΤ για τον θρίαμβο αυτό.

«Δεν μπορούμε να έχουμε πολλά επινίκια γιατί ήδη οργανώνουμε το ταξίδι μας στη Βαρκελώνη για το επόμενο τουρνουά. Είμαι εδώ για να του υπενθυμίζω ότι είναι ανηφορικός ο δρόμος. Αυτό που με ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι να είναι ευτυχισμένος», τόνισε προσθέτοντας ότι «ο Στέφανος είναι κάτοικος Μονακό, η οικογένεια του ζει εδώ και αυτό νομίζω τον βοήθησε πολύ να κάνει υπερβάσεις σημαντικές σε αυτό το τουρνουά. Ήταν μαγική στιγμή η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου».

Μάλιστα, ο Στέφανος κατέκτησε το πρώτο Masters της καριέρας του, σ’ έναν τόπο που η μητέρα του είχε κερδίσει, το ίδιο τουρνουά σε επαγγελματικό επίπεδο και μάλιστα την ίδια ημερομηνία 18 Απριλίου. «Μπορεί να είναι η πρώτη νίκη Masters αλλά νομίζω ότι έχει κάνει και μεγαλύτερη στο ATP Finals. Είμαι τριπλά ευτυχισμένος είπε, γιατί είμαι γονέας, προπονητής δίπλα στο παιδί μου και κάνω αυτό που αγαπάω”».

Ήταν ο έκτος τίτλος του Στέφανου μέσα στα διεθνή tennis court και όπως και τονίζει ο πατέρας του, «επειδή ήταν μια περίοδος πολύ δύσκολη για τους αθλητές, καθώς δυσχεραίνονται οι μετακινήσεις τους με τον κορωνοϊό, ο Στέφανος έχασε για λίγο το δρόμο του αλλά με αυτή τη νίκη επανήλθε στο δρόμο που είχε χαράξει κερδίζοντας το ATP Finals στο Λονδίνo. Του εξήγησα ότι ο σωστός δρόμος είναι αυτός ο ανηφορικός και εάν τον ακολουθήσει οι χαρές θα είναι μπροστά του».

Τέλος, μιλώντας για την πορεία του Στέφανου στο τένις, ανέφερε ότι «ο ίδιος αγάπησε το τένις από μικρό παιδί. Είναι ευτυχισμένος παίζοντας τένις. Ο ρόλος των ανθρώπων που είναι κοντά σου, είτε είναι γονείς είτε είναι δάσκαλοι, είναι να τον στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια και να του υπενθυμίζουν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει», ενώ απέφυγε να κάνει προβλέψεις για το πότε μπορεί ο γιος του να φτάσει στο Νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Δουλεύουμε μεθοδικά, να κάνουμε πράγματα σωστά και να είναι ευτυχισμένος . Νομίζω ότι εάν δουλέψει μεθοδικά μπορεί όλα τα τα πετύχει. Το έχει αποδείξει», κατέληξε ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση