Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: Έβγαλε την «υποχρέωση» με Παπασταθόπουλο (Highlights)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 20:03 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: Έβγαλε την «υποχρέωση» με Παπασταθόπουλο (Highlights)

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έβγαλε την εντός έδρας… υποχρέωση με τον Αστέρα Τρίπολης, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα (1-0) στα lay off της Superleague. Πρώτο γκολ για Σωκράτη Παπασταθόπουλο με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αναγκαστική αλλαγή οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Λαλά. Δοκάρι οι Αρκάδες στο πρώτο μέρος.

Δεν εντυπωσίασε, δεν πιέστηκε ιδιαίτερα κι έτσι έφτασε στη νίκη. Επιστροφή στα «τρίποντα» για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στα play off της Superleague μετά το 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 5η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος.

Με το ματς να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον πρωταθλητή, Ολυμπιακό, ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα με αρκετές αλλαγές (Κρίστινσον – Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Αβραάμ – Καμαρά, Τιάγκο Σίλβα, Βαλμπουενά, Βρουσάι – Κάιπερς, Χασάν η ενδεκάδα των γηπεδούχων).

Ο Ολυμπιακός είχε ον έλεγχο είδε τον Τσιφτσή να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Χασάν, από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής (5’). Ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε από νωρίς σε θέση άμυνας και δυσκολεύτηκε πολύ να κρατήσει τους Πειραιώτες μακριά από την εστία του. Ο τερματοφύλακας των Αρκάδων είχε νέα δύσκολη επέμβαση στο 15’, σε σουτ του Κάιπερς.

Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να… ξεμυτίσει. Στο 20’ είδε τον Ριέρα να «χορεύει» Αβραάμ Παπαδόπουλο και Σεμέδο, αλλά το σουτ του Ισπανού έστειλε την μπάλα να ακουμπήσει λίγο το δεξί δοκάρι του Κρίστινσον και να περάσει άουτ. Αμέσως μετά, ο Έμπειρος Έλληνας αμυντικός των γηπεδούχων έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Παπασταθόπουλο να περνάει στο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά, κλείνοντας παράλληλα τους διαδρόμους προς τα καρέ τους. Έτσι, ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ. Στο 43’ το φαλτσαριστό σουτ του Καμαρά, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης, με τον Μαρτίνς να περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου τον Λαλά, που απέκτησε πρόβλημα τραυματισμού, από… σουτ του Μπαράλες στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ πολύ γρήγορα στο δεύτερο μέρος (52’). Από εκτέλεση κόρνερ του Σίλβα, Κάιπερς και Σουάρες διεκδίκησαν την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Παπασταθόπουλο, που με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ένα λεπτό νωρίτερα, οι Αρκάδες φώναξαν για πέναλτι, σε τράβηγμα του σκόρερ στον Ιγκλέσιας.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε στη συνέχεια. Οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν το προβάδισμα τους, οι Αρκάδες έψαξαν να εκμεταλλευτούν λάθη για να φύγουν στην κόντρα. Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, το σουτ του Καμαρά (78′) πέρασε για λίγο άουτ. Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε σύστημα στο 81’, βάζοντας τον Εμβιλά στο ματς (στη θέση του Κάιπερς) κι έτσι «έδεσε» το «τρίποντο».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση