Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρης – ΠΑΟΚ: Τον «ξέρανε» και τον έπιασε στη δεύτερη θέση (Highlights)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 22:34 Άρης – ΠΑΟΚ: Τον «ξέρανε» και τον έπιασε στη δεύτερη θέση (Highlights)

Έστω και με «συντηρητικό» στιλ, ο ΠΑΟΚ έκανε μια πειστική εμφάνιση στην έδρα του Άρη, νίκησε με 1-0 και «έπιασε» τους «κίτρινους» στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στα play off της Superleague. Μεγάλες επεμβάσεις από τον Κουέστα. Σε κακή βραδιά οι γηπεδούχοι, με… ελάχιστες φάσεις. Αποβολή για Ουάρντα με κίτρινες κάρτες λίγο μετά την είσοδο του στο ντέρμπι. Τεράστια επέμβαση από Πασχαλάκη στο 90+1’.

Η «μάχη» για τη δεύτερη θέση και τα ευρωπαϊκή «εισιτήρια» απέκτησε περισσότερο ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ πέρασε με 1-0 από το «Κλ. Βικελίδης», σε ματς για την 5η αγωνιστική των play off της Superleague με το… γρήγορο γκολ του Σβαμπ (6’) και έπιασε τους «κίτρινους» στη δεύτερη θέση.

Ο ΠΑΟΚ  μπήκε καλά στο ντέρμπι και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6’. Ο Σβιντέρσκι πάτησε στην περιοχή του Άρη από τα δεξιά, συνέκλινε και με έξυπνη κάθετη μπαλιά βρήκε τον Σβαμπ, ο οποίος «τσίμπησε» την μπάλα μέσα από τη μικρή περιοχή (κακή συνεννόηση μεταξύ των Σάκιτς και Κουέστα) και έκανε το 0-1.

Ο Άρης προσπάθησε να ξεπεράσει τη «ψυχρολουσία» και να βγάλει αντίδραση, πίεσε, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό, για να περάσει μια σωστή μπάλα μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Από το 15’ και μετά το ματς… ησύχασε αρκετά, με τον ΠΑΟΚ να «απορροφά» με σχετική ευκολία τις αντίπαλες προσπάθειες.

Το ματς κύλησε σε αυτό το… ρυθμό μέχρι την ανάπαυλα, με του φιλοξενούμενους όμως να χάνουν νέα σημαντική ευκαιρία για να σκοράρουν στο 43’. Ο Σφιντέρσκι έβγαλε την μπαλιά –πίσω από το κέντρο- στον Ελ Καντουρί, αλλά το πλασέ που έπιασε δεν μπόρεσε να «κρεμάσει» τον Κουέστα, που έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Άρης συνέχισε με την ίδια τακτική και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η έλλειψη φαντασίας και οι σέντρες από πλευράς φιλοξενούμενων, δεν δυσκόλεψαν την άμυνα των φιλοξενούμενων και τον Πασχαλάκη. Οι δυο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές. Ο Άκης Μάντζιος έριξε στο ματς Ματίγια και Μπρούνο Γκάμα, ενώ ο Πάμπλο Γκαρσία αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Κρέσπο με τον Μιχαηλίδη (πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο). Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά, αλλά ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να «χτυπήσει» ξανά στο 66’, με τον Κουέστα να έχει μεγάλη επέμβαση, σε τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς.

Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να γίνουν και πάλι πιεστικοί, αλλά δεν βρήκαν τον τρόπο. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περιορίσει κατά πολύ την παραγωγή των φάσεων από τους γηπεδούχους. Ούτε η είσοδος των Μήτρογλου και Σϊλβα στα τελευταία λεπτά του αγώνα (78’) δεν μπόρεσε να αλλάξει τις ισορροπίες. Αρνητικός πρωταγωνιστής στο φινάλε, ο Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος μπήκε στο ματς στο 77’ και δέχθηκε κίτρινες κάρτες στο 84’ και στο 86’, αφήνοντας το «δικέφαλο του Βορρά» με δέκα παίκτες λίγο πριν τη λήξη του ντέρμπι. Ο Άρης έχασε την πρώτη του μεγάλη φάση στο 90+1, με τον Πασχαλάκη να λέει τεράστιο «όχι» στο κοντινό σουτ του Μπερτόγλιο.

πηγή: newsit.gr