Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ Τσέφεριν και Πέρεθ, απειλείται ξανά το Ρεάλ Μαδρίτης -Τσέλσι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 14:10 Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ Τσέφεριν και Πέρεθ, απειλείται ξανά το Ρεάλ Μαδρίτης -Τσέλσι

Οι δηλώσεις του προέδρου των Μαδριλένων έρχονται να δώσουν συνέχεια στο σίριαλ.

Μπορεί η δημιουργία της European Super League να έχει… εκτροχιαστεί, ωστόσο το σκηνικό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο παραμένει αβέβαιο. Μάλιστα, φαίνεται πως μαίνεται ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, με τον διοικητικό ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία δεν προτίθεται να αποβάλει τις ομάδες που συμμετείχαν στο «πραξικόπημα» από το Champions League και το Europa League της τρέχουσας σεζόν, εντούτοις υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξουν διαφορετικές εξελίξεις, τουλάχιστον όσον αφορά το ζευγάρι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Τσέλσι.

Μιλώντας σε εκπομπή της πατρίδας του, ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA υποστήριξε πως «υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην γίνει το Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι» για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι τηλεοπτικοί σταθμοί που έχουν τα δικαιώματα θα ζητήσουν αποζημιώσεις εάν δεν γίνουν τα ημιτελικά. Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν».

Επιπλέον, σχολιάζοντας τα όσα είπε για εκείνον ο Πέρεθ και πως δεν τον θέλει για επικεφαλής της UEFA, ο Τσέφεριν είπε ότι «αυτό με κάνει να θέλω ακόμη περισσότερο να μείνω. Με θέλει έναν πρόεδρο που θα τον υπακούει και θα κάνει ό,τι θέλει εκείνος. Εγώ προσπαθώ να κάνω ό,τι είναι καλό για το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Πέρεθ κατά Τσέφεριν και… Τσέλσι

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο Φλορεντίνο Πέρεθ είπε διάφορα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, λέγοντας ότι το έργο της ευρωπαϊκής Super League, είναι «σε κατάσταση αναμονής», ενώ πρόσθεσε πως «η εταιρεία εξακολουθεί να υπάρχει. Η Γιουβέντους και η Μίλαν, δεν έχουν φύγει. Είμαστε όλοι μαζί, σκεφτόμαστε και εργαζόμαστε».

Ερωτηθείς σχετικά με την ένταξη της Μπαρτσελόνα, απάντησε ότι μίλησε με τον πρόεδρο των Καταλανών, Ζοάν Λαπόρτα, και «φυσικά εξακολουθεί να συμμετέχει στο έργο».

Ενώ οι έξι αγγλικοί σύλλογοι που ήταν μεταξύ των δώδεκα ιδρυτικών συλλόγων της ευρωπαϊκής Super League, ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν το έργο, ο Πέρεθ εξήγησε: «Εργαζόμαστε σε αυτό το έργο εδώ και χρόνια. Ίσως δεν μπορέσαμε να το εξηγήσουμε. Ίσως θα το κάνω καλύτερα σήμερα» και συνέχισε, λέγοντας ότι ο τίτλος του είναι πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Παράλληλα, κρατούσε και… καρφιά για τους οπαδούς της Τσέλσι που βρέθηκαν έξω από το «Στάμφορντ Μπριτζ», με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τη συμμετοχή της ομάδας τους στο ESL. Όπως είπε, οι υποστηρικτές των «μπλε», παρακινήθηκαν από κάποιον άνθρωπο, τον οποίο ο ισχυρός άνδρας των Μαδριλένων γνωρίζει.

«Ποιοι οπαδοί της Τσέλσι; 40 άτομα ήταν έξω από το “Μπριτζ” και αν θέλετε μπορώ να σας πω και ποιος τους έβαλε. Ήταν ο ίδιος που χθες έδωσε εντολή στους παίκτες της Κάντιθ να βγουν με αυτά τα μπλουζάκια που έγραφαν, “football is for the fans”», ανέφερε.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση