Τσιτσιπάς: «Στόχος να τελειώσω το 2021 στο top-3»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 19:36 Τσιτσιπάς: «Στόχος να τελειώσω το 2021 στο top-3»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον μεγάλο του στόχο στο 2021 αλλά και για την κούρσα για το Τορίνο
 

Η είσοδος του στο top-3 της παγκόσμιας κατάταξης είναι ο μεγάλος στόχος του Στέφανου Τσιτσιπά για το 2021.

Ο Έλληνας τενίστας μετά από το Australian Open είχε δηλώσει πως θέλει τίτλο Masters τον οποίο και κατέκτησε στο Μόντε Κάρλο και χάρις σ' αυτόν είναι πρώτος στην κούρσα για το ATP Finals 2021 που θα διεξαχθεί στο Τορίνο τον Νοέμβριο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει 2840 και τον ακολουθούν ο Ρούμπλεφ με 2490 και ο Τζόκοβιτς με 2320.

Παράλληλα είναι για 12η εβδομάδα στο Νο5 κόσμου και είναι στο -455 από το Νο4 τον Ντομινίκ Τιμ και στο -1790 από το Νο3 τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Στο χώμα αλλά και στο γρασίδι μπορεί να μαζέψει πολλούς πόντους και ν' ανέβει και στο Νο4.

«Αυτοπεποίθηση ο τίτλος»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον τίτλο στο Monte Carlo και την επίδραση που είχε: «Ο τίτλος μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είμαι στην 1η θέση για το ATP Finals και αυτό είναι σημαντικό για μένα.

Πολλοί παίκτες θα ήθελαν να είναι στην κορυφή και πρέπει να συνεχίσω σε καλό ρυθμό και να κερδίζω πόντους. Θέλω να κερδίζω μεγάλους τίτλους. Γι' αυτό μου άρεσε να παίζω τένις όταν ήμουν παιδί και έβλεπα τους Φέντερερ,Ναδάλ, Τζόκοβιτς να κερδίζουν μεγάλους τίτλους. Ήθελα να γίνω σαν αυτούς. Επόμενος στόχος μου είναι να τελειώσω το 2021 στο top-3. Θα ήταν συναρπαστικό.

Αισθάνομαι πως έχω την δυνατότητα να κερδίσω πολλούς βαθμούς και αρκετές θέσεις ταυτόχρονα στην παγκόσμια κατάταξη, κατά την διάρκεια της χωμάτινης περιόδου».


Πηγή:www.gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση