Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα: Με «καυτό» Ελ Αραμπί προκρίθηκε στον τελικό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 21:25 Ολυμπιακός –  ΠΑΣ Γιάννινα: Με «καυτό» Ελ Αραμπί προκρίθηκε στον τελικό

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με πολλές φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με δύο γκολ του Ελ Αραμπί, αλλά οι Γιαννιώτες έφθασαν κοντά ακόμη και στην ισοφάριση, πριν “καθαρίσει” το ματς ο Μπρούμα από ασίστ του Μαροκινού, που ήταν και ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός περιμένει έτσι να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό (θα προκύψει από τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ), όπου και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το νταμπλ.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν εξαιρετικά το ματς, με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να ψάξουν το γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε έτσι μόλις στο 3′ με τον Ελ Αραμπί να μην πιάνει καλά την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Οι Γιαννιώτες “απάντησαν” αμέσως, με τον Ελευθεριάδη να σουτάρει μέσα από την περιοχή στο 6′, αλλά τον Σα βα βρίσκεται σε καλή θέση και να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός έχασε δύο ακόμη σημαντικές στη συνέχεια, με τον Ελ Αραμπί και πάλι στο 18′ να κάνει ωραίο γυριστό σουτ και να αναγκάζει σε επέμβαση τον Λοντίγκιν, ο οποίος έπεσε και απέκρουσε και το πλασέ του Μασούρα από πλεονεκτική θέση στο 21′.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως, ο Μπρούμα στην αντεπίθεση βρέθηκε σε θέση για σουτ, το οποίο και έκοψε με το χέρι ο Πίρσμαν, για να κερδίσει πέναλτι ο Ολυμπιακός. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Μαροκινός επιθετικός “χτύπησε” όμως και στο 41′, όταν μετά από κόντρα μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφθασε σε αυτόν και με ωραία ντρίμπλα και διαγώνιο σουτ, έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ελ Αραμπί βρέθηκε κοντά στο γκολ και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά στο 48′ δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λοντίγκιν και έδωσε την ευκαιρία στον Εραμούσπε να σταματήσει το πλασέ του σε κενή εστία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε έτσι να βάλει “φωτιά” στο ματς στο 50′, με τον Καρτάλη να κάνει ωραίο συρτό σουτ μέσα στην περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Σα δεν είχε καλή οπτική για να αντιδράσει.

Αμέσως μετά δε, λίγο έλειψε να δεχθεί ο Ολυμπιακός το απόλυτο σοκ, αφού από κόρνερ ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και την έστειλε “ξυστά” από το κάθετο δοκάρι του Σα, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Αφού γλίτωσε την ισοφάριση όμως, ο Ολυμπιακός βγήκε ξανά στην επίθεση και στο 56′ ο ΕΛ Αραμπί ολοκλήρωσε την ηγετική του εμφάνιση, βγάζοντας και την ασίστ στον Μπρούμα για το 3-1 της ομάδας του, με τον Πορτογάλο να σουτάρει από κοντά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Με την ψυχολογία ξανά υπέρ του, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να “εκτοξεύσει” το δείκτη του σκορ, αλλά ο Μπρούμα αστόχησε σε τρεις σημαντικές φάσεις για την ομάδα του, μέσα σε λίγα λεπτά μετά το γκολ του.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα “απείλησε” ξανά στο 90′ με τον Καρτάλη να στέλνει την μπάλα σύριζα από το δοκάρι με προβολή μετά από μακρινό σουτ και ενώ οι Πειραιώτες είχαν μείνει μόλις με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Χοσέ Χολέμπας, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το 3-1 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου και θα διεκδικήσει το νταμπλ, κόντρα στον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ. Με το “κεφάλι ψηλά” αποχώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα που αποτέλεσε τη φετινή έκπληξη του θεσμού.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Σωκράτης, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (83′ Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (71′ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (71′ Βαλμπουενά), Μασούρας (90’+2′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (84′ Χασάν).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε (69′ Κάργας), Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης (46′ Κρίζμαν), Καρτάλης, Παμλίδης (46′ Μπρένερ) Μιλιντσεάνου (69′ Λώλης).

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση