Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρης: Εισήγηση «βόμβα» με αφαίρεση βαθμών – «Η αλήθεια θα λάμψει» απαντούν οι «κίτρινοι»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 23:27 Άρης: Εισήγηση «βόμβα» με αφαίρεση βαθμών – «Η αλήθεια θα λάμψει» απαντούν οι «κίτρινοι»

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα και… στον Άρη βάζει η εισήγηση της ερευνήτριας της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για την υπόθεση πλαστογραφίας του ποδοσφαιριστή Μπόρτσε Λάσκοφ. Η αντίδραση των Θεσσαλονικέων.

Η ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, Νίκη Ρεβύθη, εισηγήθηκε την αφαίρεση έξι βαθμών στην ΠΑΕ Άρης καθώς και πρόστιμο 50.000 ευρώ για την υπόθεση πλαστογραφίας του ποδοσφαιριστή από τη Β. Μακεδονία, Μπόρτσι Λάσκοφ.

Η πλαστογραφία αφορά έγγραφο που είχε τη σφραγίδα της ΕΠΟ και την υπογραφή του πρώην Εκτελεστικού Γραμματέα της, Αλέξη Δέδε, με το οποίο η Ομοσπονδία εμφανιζόταν να δηλώνει προς τον Άρη από το 2018 ότι παρέχει την έγκριση στον αθλητή για να εργαστεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Θεσσαλονίκης!

Τόσο ο κ. Δέδες όσο και η ΕΠΟ δεν είχαν γνώση του συγκεκριμένου εγγράφου, το οποίο πιστοποιούσε την εγγραφή του αθλητή στα μητρώα των «κιτρίνων».

Η ΠΑΕ Άρης δεν είχε κληθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας μέχρι στιγμής, προκειμένου να καταθέσει (κλήθηκε να το κάνει μέχρι τις 10 Μαΐου).

Εφόσον η απόφαση ληφθεί πριν από την επικύρωση της βαθμολογίας των play off όπου μετέχει ο Άρης και το -6 παραμείνει, οι βαθμοί θα αφαιρεθούν από το φετινό πρωτάθλημα και ενδεχομένως να δημιουργηθούν νέα δεδομένα για το ένα από τα «ευρωπαϊκά εισιτήρια».

Από τους «κίτρινους» αναφέρεται πως υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι ουδεμία σχέση έχουν με την πλαστογραφία. Εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει και ο ποδοσφαιριστής.

Μάλιστα, από την ΠΑΕ Άρης υπήρξε και σχετική ανακοίνωση:

«Από την πρώτη στιγμή καταστήσαμε σαφές ότι η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν έχει καμία ανάμειξη σε υπόθεση πλαστογραφίας.

Θα αποδειχτεί αυτό και από τα έγγραφα που θα προσκομίσουμε τόσο εμείς όσο και ο ποδοσφαιριστής Λάσκοφ.

Η αλήθεια θα λάμψει σε λίγες μέρες»

πηγή: newsit.gr