Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: O «κακός δαίμονας» έκανε και πάλι τη ζημιά στο «τριφύλλι»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Μαΐου 2021 22:01 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: O «κακός δαίμονας» έκανε και πάλι τη ζημιά στο «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης για τέταρτη φορά μέσα στη χρονιά. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έμεινε στο 2-2 με τους Αρκάδες στη Λεωφόρο, ένα αποτέλεσμα που μπορεί να φανεί καταδικαστικό στη μάχη που κάνει το “τριφύλλι” για έξοδο στην Ευρώπη.

Οι πράσινοι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, αντέδρασαν ισάριθμες φορές με τον Χατζηγιοβάνη, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν στη συνέχεια το γκολ της νίκης, χάνοντας ανεπανάληπτες ευκαιρίες με τους Καρλίτος, Χουάνκαρ και Σανκαρέ.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει και πάλι τον Αστέρα και πλέον θα χρειαστεί μία… υπέρβαση και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να καταφέρει να βγει στην Ευρώπη.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με διάθεση να πιέσει για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο Αστέρας ήταν αυτός που βρήκε πρώτος δίχτυα. Στο 10’ ο Λέο Τιλίκα βρήκε με μπαλιά-τρύπα από δεξιά τον Κώτσιρα, ο οποίος σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι προς τον Ντάνι Σουάρεθ που με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1.

Η ομάδα του Μπόλονι κατάφερε να αντιδράσει γρήγορα. Στο 28′ ο Βιγιαφάνιες είδε την κίνηση του Χατζηγιοβάνη κι έβγαλε μπαλιά 30 μέτρων στο χώρο, ο Παπαδόπουλος βγήκε μακριά απ’ την εστία του κάνοντας κάκιστο υπολογισμό (πέρασε από δίπλα του) κι ο Μυτιληνιός εξτρέμ των «πράσινων» ισοφάρισε στην κενή εστία σε 1-1, παρά την προσπάθεια του Χριστόπουλου να κόψει την πορεία της μπάλας προς τα δίκτυα.

Η χαρά δεν κράτησε πολύ για τους πράσινους, καθώς στο 38′ ο Μπαράλες έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή, είχε επαφή με τον Πούγγουρα κι ο διαιτητής Γκορτσίλας έδειξε πέναλτι. Μετά από επικοινωνία με τον διαιτητή του VAR, ο Μακεδόνας ρέφερι έκανε on field review της φάσης στο μόνιτορ και διατήρησε την αρχική του απόφαση. Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 42’ και νίκησε τον Διούδη, κάνοντας το 2-1 για τον Αστέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης και το πέτυχε στο 53’, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χατζηγιοβάνη, έπειτα από χέρι του Σουάρεθ.

Στο 72’ οι «πράσινοι» έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τους Βιγιαφάνιες και Καρλίτος απ’ τα δύο μέτρα, με τον τελευταίο να πλασάρει στο δοκάρι κι άουτ.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε ασφυκτικά στο τελευταίο 20λεπτο τον Αστέρα, ο Λάζλο Μπόλονι έριξε ότι είχε απ’ τον πάγκο του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και οι «πράσινοι» έχασαν ακόμη μία απίθανη ευκαιρία στο 90’ με τον Σανκαρέ, ο οποίος βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή απέναντι στον Παπαδόπουλο και πλάσαρε στη συμβολή των δοκαριών στην ευκαιρία του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, (81’ Σανκαρέ) Χουάνκαρ, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (81’ Αϊτόρ), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης, Ενγκμπακοτό (73’ Καμπετσής), Μακέντα (66’ Καρλίτος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (90’+3’ Γκαρσία), Σουάρες, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε, Σίτο (57’ Αλί Μπαμπά), Ρίερα (57’ Γκόμεζ), Λέο Τιλίκα (79’ Κρέσπι), Μπαράλες (56’ Τζίμας).

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση