Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ένα τρίλεπτο «φωτιά» έστειλε τους Θεσσαλονικείς στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Μαΐου 2021 23:44 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ένα τρίλεπτο «φωτιά» έστειλε τους Θεσσαλονικείς στην Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 μέσα στην έδρα της ΑΕΚ για την 7η αγωνιστική των play off της Superleague και εξασφάλισε ουσιαστικά το “εισιτήριο” για την έξοδο στην Ευρώπη, τη νέα σεζόν.

Οι Θεσσαλονικείς “χτύπησαν” δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, έχοντας ως πρωταγωνιστές το δίδυμο των Ουάρντα και Κρμέντσικ (2 ασίστ ο πρώτος, ένα γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι ο δεύτερο), ρίχνοντας στο… καναβάτσο την Ένωση.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μείωσε στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Τάνκοβιτς, αλλά δεν απέφυγε την ήττα και πλέον θα παίξει “τελικό” με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, για να παραμείνει στην πρώτη 4άδα του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία του αγώνα στο πρώτο μέρος και με “πίεση” ψηλά, δυσκόλεψε αρκετά τον ΠΑΟΚ να κρατήσει την μπάλα, αλλά και να βγάλει αντεπιθέσεις, όπως έδειξε να είναι το πλάνο του.

Το παιχνίδι ήταν κακό όμως ποιοτικά και οι δύο ομάδες είχαν ελάχιστες τελικές μπροστά από τις δύο εστίες. Η μοναδική καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 29′, όταν ο Κρμέτσικ έφυγε στην “πλάτη” της άμυνας και έκανε ωραία ενέργεια, αλλά άσχημο τελείωμα σε δύο περιπτώσεις.

Λίγο πριν το ημίχρονο, η ΑΕΚ “απάντησε” αρχικά με δύο καλά σουτ από Ανσαριφάρντ και Κρίστιτσιτς, για να έρθει στο 42′ η δική της καλύτερη στιγμή με τον Γαλανόπουλο. Ένα “σλάλομ” του διεθνή μέσου, τον έφερε σε θέση για σουτ μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε και απέκρουσε με υπερένταση.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε έτσι χωρίς σκορ, αλλά με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αυτό άλλαξε. Η είσοδος του Ουάρντα στο ματς αποδείχθηκε καθοριστική, αφού τρία λεπτά αργότερα, ο Αιγύπτιος έφυγε στην αντεπίθεση από φοβερή μπαλιά του Ζίβκοβιτς και έκανε τέλειο γύρισμα προς τον Κρμέντσικ, ο οποίος και πλάσαρε σωστά για το 1-0.

Πριν καταλάβουν οι γηπεδούχοι τι συνέβη μάλιστα, ο Ουάρντα βρήκε και πάλι τον Τσέχο επιθετικό μέσα στην περιοχή, αυτό πήγε για το γυριστό σουτ, αλλά ο Λόπες του κράτησε τη φανέλα και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση κι έγραψε στο 51′ το 2-0, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ΑΕΚ δεν έδειξε ικανή να αντιδράσει στη συνέχεια και ο ΠΑΟΚ ήταν πιο “επικίνδυνος” στην κόντρα, αλλά χωρίς να καταφέρει να πετύχει ένα τρίτο γκολ. Το ματς έγινε έτσι… θρίλερ στο τέλος, αφού στο 90′, ο Τσιγγάρας ανέτρεψε στα όρια της περιοχής τον Κρίστιτσιτς και το… VAR έδειξε πέναλτι υπέρ της Ένωσης.

Ο Τάνοοβιτς ευστόχησε από τη “βούλα”, αλλά οι Θεσσαλονικείς άντεξαν στις καθυστερήσεις και έφυγαν νικητές από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας ξανά με 2-1 της Ένωσης, λίγες μόνο ημέρες μετά το ματς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Γκαρσία ανέβηκε στους 61 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ έχει 55 και ο Παναθηναϊκός 52 στην πέμπτη θέση, με αποτέλεσμα οι δυο τους να μένουν πια μόνοι στη “μάχη” για το τελευταίο ευρωπαϊκό “εισιτήριο”.

πηγή: newsit.gr