ΠΑΟΚ – Άρης: Πήρε το ντέρμπι κι «αγκάλιασε» τη 2η θέση ο «Δικέφαλος του Βορρά»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 17:58 ΠΑΟΚ – Άρης: Πήρε το ντέρμπι κι «αγκάλιασε» τη 2η θέση ο «Δικέφαλος του Βορρά»

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα γκολ με πέναλτι στο 68′ για να… λύσει το γόρδιο δεσμό και πήρε τελικά τη νίκη με 2-0 επί του Άρη στην 8η αγωνιστική των play off της Superleague.

Ο Κρμέντσικ κέρδισε την εσχάτη των ποινών και ο Σβαμπ άνοιξε το σκορ από τη βούλα, για να “καθαρίσει” το ματς στις καθυστερήσεις ο Ζίβκοβιτς, με πλασέ από κοντά.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” βρέθηκε έτσι στο +5 από τους “κίτρινους” στη δεύτερη θέση, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ κακός, με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Άρης είχε μόλις μία τελική στο πρώτο 45λεπτο, χωρίς να “απειλήσει” τον Πασχαλάκη, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε μία καλή ευκαιρία στο 9′ με τον Σβιντέρσκι να κάνει… τραγικό σουτ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Η μοναδική πραγματικά σημαντική στιγμή στο πρώτο μέρος, ήταν μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια από μακριά, που παραλίγο να “κρεμάσει” τον Κουέστα, ο οποίος χρειάστηκε να “εκτιναχθεί” για να αποκρούσει. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” διαμαρτυρήθηκε πάντως και για ένα πέναλτι στον Ουάρντα, με τον διαιτητή να έχει διαφορετική άποψη.

Με τελική του Σβιντέρσκι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Κουέστα είχε και πάλι “απάντηση”. Ακολούθησε ένα 15λεπτο με σκληρές “μάχες”, οι οποίες έφεραν και τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια, που αποχώρησε με πόνους από το γήπεδο.

Στο 68′ όμως, σε μία ανύποπτη φάση, ο Γκάνεα προσπάθησε παρακινδυνευμένα να μαρκάρει τον Κρμέντσικ στα όρια της περιοχής, ο διαιτητής πήγε στο VAR και έδειξε τελικά πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Ο Σβαμπ εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ, με το 1-0 υπέρ του “Δικεφάλου του Βορρά”.

Οι δύο ομάδες έχασαν από μία καλή ευκαιρία στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 80ο λεπτό, όταν αρχικά ο Μάνος με ωραίο γυριστό σουτ ανάγκασε σε απόκρουση τον Πασχαλάκη και ακολούθως, από το κόρνερ του Άρη, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Κρμέντσικ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κουέστα.

Το μόνο που άλλαξε έως το τέλος του ματς, ήταν το τελικό σκορ, αφού στις καθυστερήσεις ο Ζίβκοβιτς “καθάρισε” τον αγώνα, με ένα δεύτερο γκολ. Από κλέψιμο του Μουργκ στον Μπρούνο Γκάμα, ο Μιχάι έδωσε στον αφύλακτο Σέρβο σε θέση βολής και αυτός πλάσαρε για το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε έτσι τη νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη και τον άφησε στο -5 στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, όντας πια “αγκαλιά” με τη δεύτερη θέση πίσω από τον Ολυμπιακό, αφού απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε και των play off της Superleague.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Άρης

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (62’ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Ντάγκλας, Σβαμπ (78’ Μουργκ), Μπάμπα (86’ Μιχάι), Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (62’ Κρμέντσικ), Ουάρντα (62’ Τσιγγάρας).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (74’ Μπρούνο), Σούντγκρεν (73’ Μπερτόγλιο), Σάσα, Ματίγια (83’ Μήτρογλου), Γκάνεα, Γκαρσία (56’ Μαντσίνι), Σάντε Σίλβα (56’ Μάνος), Γκάμα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση