Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: «Διπλό» Ευρώπης με Μάνταλο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 21:40 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: «Διπλό» Ευρώπης με Μάνταλο

Τη νίκη, που της δίνει την έξοδο στο Europa Conference League, πήρε η ΑΕΚ στην έδρα του Παναθηναϊκού. Ο Πέτρος Μάνταλος (που έχει ακούσει… τόσα τη φετινή σεζόν) επέστρεψε από τραυματισμό και πέτυχε το μοναδικό γκολ του ντέρμπι της Λεωφόρου. Ακυρώθηκε τέρμα του Ανσαριφάρντ. Μοιραίος ο Μακέντα, που στις καθυστερήσεις δεν μπόρεσε να σκοράρει σε εκτέλεση πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε το… τελευταίο του χαρτί για την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που βρήκε κερδισμένη από την «παρτίδα» που παίχθηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (1-0). Η Ένωση πήρε το “ιπλό” με το γκολ του Πέτρου Μάνταλου και θα αγωνιστεί στο Europa Conference League της νέας περιόδου, αφήνοντας… Ελλάδα τους “πράσινους”. Απίστευτο φινάλε, με τον Νεντελτσιάρου να μπαίνει στο ματς στο 89′, να κάνει πέναλτι στις καθυστερήσεις, αλλά τον μακέντα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Οι δυο ομάδες έβγαλαν.. ενέργεια στο ξεκίνημα του αγώνα, με την ΑΕΚ να δείχνει διάθεση να κρατήσει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι, έχοντας ελαφρά υπεροχή στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε «στροφές» στη συνέχεια, παρά το γεγονός πως ο Σιμάνσκι «ξοδεύτηκε» για να περιορίσει τον Βιγιαφάνιες. Οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν από τις πτέρυγες, σε αντίθεση με την Ένωση που πλησίασε τα καρέ του Διούδη μόνο με «στημένες» φάσεις και επιτιθέμενη κυρίως από την πλευρά του Βασιλαντωνόπουλου.

Το ντέρμπι διατήρησε την ισορροπημένη του εικόνα. Αν και δεν ξέχασαν ποτέ τα αμυντικά τους καθήκοντα, οι δυο ομάδες είχαν… διάθεση, αλλά όχι και τον τρόπο για να απειλήσουν. Το 4-4-1-1 του Χιμένεθ βοήθησε πολύ την ΑΕΚ στο να αμυνθεί αποτελεσματικά (άσκησε αποτελεσματική πίεση στο χώρο του κέντρου). Η Ένωση… περίμενε τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού και έψαξε τις αντεπιθέσεις. Κάπως έτσι φτάσαμε πολύ εύκολα στο 0-0 του πρώτου μέρους, χωρίς σοβαρή ευκαιρία στις δυο εστίες.

Ό,τι δεν έγινε σε 45 λεπτά, το είδαμε με την έναρξη της επανάληψης! Στο 48’ ο Μακέντα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την υπέροχη μπαλιά του Βιγιαφάνιες και να σκοράρει. Δυο λεπτά μετά, η ΑΕΚ έφτασε στο 0-1, με τον Μάνταλο –αμφίβολος τις τελευταίες ημέρες- να σκοράρει με κοντινό σουτ.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σοκαρισμένος, έκανε «φτηνά» λάθη και στο 54’ δέχθηκε γκολ από τον Ανσαριφάρντ, που όμως ακυρώθηκε (η μπάλα είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, πριν γίνει η μπαλιά του Μάνταλου, στην αρχή της φάσης).

Η ΑΕΚ πήρε.. φόρα (σημαντική στιγμή με Γαλανόπουλο στο 55′) και ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ελέγξει για αρκετά λεπτά το ρυθμό του ματς. Στο 68’ όμως οι «πράσινοι» άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Τσιντώτας έκανε μεγάλη επέμβαση σε κοντινό πλασέ του Χατζηγιοβάνη! Οι δυο προπονητές προχώρησα σε αλλαγές, με την ΑΕΚ να είναι πιο απειλητική και να έχει στο 75′ δοκάρι σε κεφαλιά του Σβάρνα.

Σε αντίθεση με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός δεν είχε… καθαρό μυαλό., ενώ και οι αλλαγές του Λάζλο Μπόλονι δεν βοήθησαν την ομάδα να πάρει τα “πάνω” της.  Ο Χιμένεθ πέρασε τον Νεντελτσιάρου στο στο 89′ για να “κλειδώσει” το διπλό και ο Ρουμάνος έκανε στο 90+2 πέναλτι στον Μακέντα! Ο Ιταλός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Τσιντώτα, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το απίστευτο ματς της Λεωφόρου.

 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση