Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης: Φινάλε με νίκη για τους Αρκάδες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 21:47 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης: Φινάλε με νίκη για τους Αρκάδες

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε την έκπληξη και επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στην 10η και τελευταία αγωνιστική των play off της Superleague, για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στον έξτρα γύρο του πρωταθλήματος.

Οι Αρκάδες βρήκαν ένα γκολ με πέναλτι του Γκόμες στο 24′ και διατήρησαν εύκολα το προβάδισμά τους μέχρι τέλους, καθώς οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να έχουν περισσότερο το… μυαλό τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα “κλείσει” τη σεζόν.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη τελική στην εστία στο 10, με το σουτ του Σβαμπ να μπλοκάρει ο Τσιφτσής. Αμέσως μετά δε, ο Τζόλης μπήκε μέσα στην περιοχή από αριστερά και με εξαιρετικό σουτ, ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Αστέρα σε νέα επέμβαση στην κλειστή του γωνιά, για να αποτρέψει το γκολ

Μετά το πρώτο 15λεπτο όμως, οι Αρκάδες ανέβασαν την απόδοσή τους και πήραν μέτρα στο γήπεδο. Κάπως έτσι, ο Γκόμες έκανε άψογη ντρίμπλα στο 24′ στον Σβαμπ κι αυτός τον ανέτρεψε για να υποδείξει ο διαιτητής αμέσως το πέναλτι.

Ο Πασχαλάκης απέκρουσε την εκτέλεση του Γκόμες, αλλά το VAR υπέδειξε επανάληψη, καθώς το πόδι του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ δεν ήταν πάνω στη γραμμή όπως και θα έπρεπε. Ο μέσος του Αστέρα είχε έτσι και δεύτερη ευκαιρία, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς, με τον Πασχαλάκη να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Μετά το γκολ, ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην μπορεί να “απειλήσει” την αντίπαλη εστία και οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν εύκολα το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα, με το 1-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον Αστέρα στην περιοχή του, αλλά οι φάσεις μπροστά κι από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Στο 65′ ο Τζόλης έκανε πολύ δυνατό σουτ από πλεονεκτική θέση κι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 69′ ο Τασουλής βρήκε εστία για τους φιλοξενούμενους, με τον Πασχαλάκη όμως να αποκρούει.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να “πιέζουν”, αλλά οι αλλαγές του Γκαρσία δεν βοήθησαν και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα οι Αρκάδες να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στα φετινά play off.

Ο Αστέρας παρέμεινε πάντως στην 6η θέση της Superleague, όπως και ο ΠΑΟΚ στη 2η πίσω από τον Ολυμπιακό, στο φινάλε του φετινούς πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Αστέρας

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Βαρέλα (63’ Ροντρίγκο), Μιχάι (46’ Κρέσπο), Περέιρα, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Σβαμπ (64’ Νινού), Κωνσταντέλιας (46’ Ουάρντα), Τζόλης, Σφιντέρσκι (63’ Κρμέντσικ).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασουλής, Καστάνιο, Σουάρεθ, Μπελόκ (93’ Χριστόπουλος), Βαλιέντε, Γκόμες (46’ Κανελλόπουλος), Σίτο (62’ Άλβαρες), Αλί Μπαμπά (46’ Κώτσιρας), Τζίμας (93’ Καρδάρης)

πηγή: newsit.gr