Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναθηναϊκός: Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα σε Λεωφόρο και Κορωπί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Μαΐου 2021 13:21 Παναθηναϊκός: Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα σε Λεωφόρο και Κορωπί

Γήπεδο και προπονητικό θυμίζουν εργοτάξιο.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εφετινών playoffs (17/05), ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε βελτιωτικές εργασίες τόσο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όσο και στο προπονητικό κέντρο του στο Κορωπί, προκειμένου οι χώροι να είναι έτοιμοι για να υποδεχθούν ξανά την ομάδα, με την έναρξη της νέας σεζόν.

Το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θυμίζει… εργοτάξιο από την προπερασμένη Δευτέρα (17/05), καθώς οι «πράσινοι» προχωρούν σε πλήρη ανακατασκευή και ολική ανακαίνιση του αγωνιστικού χώρου. Για να επιτευχθεί αυτό, το γήπεδο έχει ήδη σκαφτεί σε βάθος 25 εκατοστών προκειμένου να τοποθετηθεί καινούργιο αποστραγγιστικό σύστημα και να αφαιρεθεί το προβληματικό υπόστρωμα.

Επίσης θα τοποθετηθεί άμμος και ένας αρμόδιος γεωπόνος από την Ιταλία θα ξεκινήσει τη σπορά, με σκοπό το γήπεδο να είναι έτοιμο σε 45 μέρες για να φιλοξενήσει τα καλοκαιρινά φιλικά που θα δώσει ο Παναθηναϊκός στην Αθήνα.

Παράλληλα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αγόρασαν και δεύτερο φωτιστικό σώμα από την Ολλανδία και καινούργιο εξοπλισμό συντήρησης, τα οποία θα βρίσκονται μόνιμα στη Λεωφόρο για να συντηρείται ο χλοοτάπητας με μεγαλύτερη προσοχή. Λίαν συντόμως θα γίνουν κι άλλες εργασίες στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού.

Σε ότι αφορά τώρα το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αποφάσισαν να μετατρέψουν το τρίτο γήπεδο που είχε πλαστικό τάπητα, σε γήπεδο με φυσικό χόρτο, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα αλλά και η προπόνηση της ομάδας.

Από εκεί και πέρα γίνεται συντήρηση και στα άλλα δύο γήπεδα, καθώς και τοποθέτηση νέου αποστραγγιστικού συστήματος. Ο δε χλοοτάπητας που τοποθετείται θα είναι παρόμοιος με του γηπέδου της Λεωφόρου, για να έχει την ίδια αίσθηση και να προσαρμόζονται καλύτερα οι ποδοσφαιριστές. Τέλος, θα γίνει μία μεγάλη ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων στο «Γ. Καλαφάτης» και συγκεκριμένα στα αποδυτήρια, το ιατρείο και την κουζίνα.

Πηγή: newsbeast.gr