Ξάνθη – Παναιτωλικός: Ανατροπή και προβάδισμα για τους Ακρίτες στα μπαράζ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021 17:49 Ξάνθη – Παναιτωλικός: Ανατροπή και προβάδισμα για τους Ακρίτες στα μπαράζ

Η Ξάνθη κατάφερε να ανατρέψει το σκορ κόντρα στον Παναιτωλικό, στον πρώτο αγώνα για τα μπαράζ ανόδου και υποβιβασμού της Superleague, και με τη νίκη 2-1 πήρε το προβάδισμα ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Αγρίνιο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πάντως ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, με τον Βέργο να ανοίγει το σκορ με εύκολο πλασέ μόλις στο 6ο λεπτό, μετά από κλέψιμο και ωραίο γύρισμα του Ντουάρτε από αριστερά.

Οι Αγρινιώτες είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και ένα δεύτερο τέρμα και να “καθαρίσουν” το ματς στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τόσο ο σκόρερ όσο και ο Ντίας “σπατάλησαν” τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.

Η Ξάνθη είχε έτσι την ευκαιρία να βελτιώσει την εικόνα της στη συνέχεια και να πετύχει μία μεγάλη ανατροπή. Ο Έμπερτ στο 52′ ισοφάρισε με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή, ενώ το δεύτερο γκολ ήρθε στο 71′ με τον Μικελτάντζε να γίνεται… χρυσή αλλαγή και να σκοράρει με δυνατό σουτ από κοντά.

Οι Ακρίτες πανηγύρισαν έτσι τη νίκη στον πρώτο αγώνα των μπαράζ και θα έχουν το προβάδισμα στη ρεβάνς της Κυριακής (30/05) στο Αγρίνιο, αφού με το 2-1 τους αρκεί και η ισοπαλία στο δεύτερο αγώνα των μπαράζ για να επιστρέψουν στη Superleague 1.

Οι συνθέσεις στο Ξάνθη – Παναιτωλικός

Ξάνθη (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο – Πέτροβιτς (35′ Μικελτάντζε), Βέρκερ, Τζούρμαν, Παντελιάδης – Δημούτσος, Θυμιάνης (70′ Τεσίγια) – Ντίνας (70′ Σχρόιεν), Έμπερτ, Σιατραβάνης (87′ Στάθης) – Θ. Παπάζογλου (87′ Καπνίδης).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ – Μανθάτης, Καρασαλίδης, Τσότσαλιτς, Περέιρα (86′ Βάντερσον) – Ντίας, Εντινγκά (86′ Εντινγκά) – Μπαρμπόσα, Μεντόσα (63′ Ταχάρ), Ντουάρτε (73′ Αριγίμπι) – Βέργος (73′ Ματσόλα).

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση