Roland Garros: Τέλος ο Φέντερερ, ανακοίνωσε την απόσυρσή του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 18:14 Roland Garros: Τέλος ο Φέντερερ, ανακοίνωσε την απόσυρσή του Φωτογραφία Reuters

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν θα καταφέρει τελικά να συνεχίσει στο Roland Garros και ανακοίνωσε κι επίσημα την απόσυρσή του από το γαλλικό Γκραν Σλαμ, όπου και είχε ήδη προκριθεί στους “16” του τουρνουά.

Ο Ελβετός θρύλος του παγκόσμιου τένις επέστρεψε πρόσφατα από ένα σοβαρό τραυματισμό στα 39 του χρόνια και το σώα του φαίνεται ότι δεν ήταν ακόμη τόσο έτοιμο για συνεχόμενους αγώνες σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ως εκ τούτου αποφάσισε να βάλει πρόωρο τέλος στη συμμετοχή του στο Roland Garros με τον Μπερετίνι να περνάει στα προημιτελικά χωρίς αγώνα.

Η δήλωση απόσυρσης του Φέντερερ

«Ύστερα από συζητήσεις με την ομάδα μου αποφάσισα ότι θα χρειαστεί να αποσυρθώ από το Ρολάν Γκαρός σήμερα. Έπειτα από δύο χειρουργεία στα γόνατα και έπειτα από έναν χρόνο αποθεραπείας είναι σημαντικό να ακούσω το σώμα μου και να βεβαιώσω ότι δεν θα πιέσω τον εαυτό μου τόσο γρήγορα. Είμαι ενθουσιασμένος που πήρα τρεις νίκες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα από την επιστροφή στα κορτ».

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση