Στέφανος Τσιτσιπάς – Καρένιο Μπούστα: Έλληνας «εκπορθητής» μπήκε στην 8άδα του Roland Garros

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 18:17 Στέφανος Τσιτσιπάς – Καρένιο Μπούστα: Έλληνας «εκπορθητής» μπήκε στην 8άδα του Roland Garros ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έριξε πολύ εύκολα και το “εμπόδιο” του Καρένιο Μπούστα στο Παρίσι με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 7-5), για να πάρει την πρόκριση στον πέμπτο γύρο και τους “8” του Roland Garros.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε… περίπατο στα δύο πρώτα σετ, με εκπληκτικό παιχνίδι κόντρα στον Ισπανό Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης και με ανατροπή στο τρίτο σετ απέκλεισε άνετα τον αντίπαλό του από τη συνέχεια του γαλλικού Γκραν Σλαμ.

Το παιχνίδι

Η εκκίνηση του Τσιτσιπά στο ματς ήταν εντυπωσιακή. Ο Έλληνας τενίστας έπαιξε με μεγάλη ψυχραιμία, ο Καρίνιο Μπούστα έκανε αρκετά λάθη και κάπως έτσι φτάσαμε στο 3-0 στα game του πρώτου σετ. Ο Ισπανός αύξησε την πίεση, πήρε το πρώτο του game (3-1), έφτασε με αρκετό ζόρι στο 4-2, αλλά έχασε το κρίσιμο 7ο game στα… σημεία και τελικά και το πρώτο σετ (6-3) μετά από 41 λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος έκανε μπρέικ κατευθείαν στο πρώτο γκέιμ και στη συνέχεια ήταν απολαυστικός φθάνοντας εύκολα στο 4-0 και με δεύτερο μπρέικ. Ο Μπούστα έδειξε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στη συνέχεια και παρότι βρήκε ένα μπρέικ πόιντ στο 8ο γκέιμ, το σετ έκλεισε με σκορ 6-2.

Στο τρίτο σετ, ο Τσιτσιπάς “άγγιξε” ξανά ένα γρήγορο μπρέικ, αλλά έχασε τριπλό μπρέικ πόιντ και έδωσε την ψυχολογία στον Μπούστα να του “σπάσει” αυτός το σερβίς του αμέσως μετά για να φθάσει μέχρι και το 3-0.

Το Νο5 του κόσμου “απάντησε” όμως με δικό του μπρέικ και 3-0 σερί για το 3-3. Το σετ έφθασε μέχρι και το 5-5, με τον Στέφανο να διατηρεί την τελευταία στιγμή το σερβίς του, αλλά να κάνει στη συνέχεια το απόλυτο comeback και να τελειώνει το ματς με το 7-5 στο τελευταίο σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε έτσι στα προημιτελικά του Roland Garros και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μεντβέντεφ – Γκαρίν για μία θέση στην 4άδα του γαλλικού Γκραν Σλαμ.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση