Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα - Μαρία Σάκκαρη: Ραντεβού με την ιστορία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο Roland Garros

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 13:21 Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα - Μαρία Σάκκαρη: Ραντεβού με την ιστορία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο Roland Garros

Η μεγαλύτερη στιγμή – μέχρι την επόμενη – στην καριέρα της Μαρίας Σάκκαρη έφτασε. Η απίθανη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία τρελαίνει κόσμο στο Roland Garros, αντιμετωπίζει το απόγευμα (17:30, EΡΤ3, Eurosports) την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Μαρία Σάκκαρη έχει ξεπεράσει ήδη τον εαυτό της, ωστόσο οι εμφανίσεις που πραγματοποιεί και το πάθος που βγάζει, δείχνουν ότι είναι έτοιμη να γράψει ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού τένις, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του γαλλικού grand slam.

Αφού πέταξε… εκτός τη φιναλίστ της περασμένης διοργάνωσης, Σοφία Κένιν, αλλά και την κάτοχο του τίτλου, Ίγκα Σφιόντεκ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ετοιμάζεται να ανέβει στην κορυφή και να μπει στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ποια είναι η Κρεϊτσίκοβα

Για να το καταφέρει, θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει στον δεύτερο ημιτελικό το εμπόδιο της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα. Η 25χρονη Τσέχα βρίσκεται στο Νο.33 της παγκόσμιας κατάταξης, θέση που αποτελεί και career high. Ασφαλώς και είναι στα μέτρα της Μαρίας Σάκκαρη, ωστόσο παίζει εξαιρετικά φέτος και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Είναι η πρώτη φορά που περνάει σε ημιτελικά Grand Slam, αποτελώντας μία από τις εκπλήξεις του φετινού Roland Garros. ,Για να φτάσει ως τα ημιτελικά του Παρισιού, απέκλεισε κατά σειρά Κρίστίνα Πλίσκοβα, Εκατερίνα Αλεξάντροβα, Ελίνα Σβιτολίνα, Σλόουν Στίβενς και Κόκο Γκοφ, τενίστριες πολύ υψηλού επιπέδου.

Στις 16.00 θα γίνει ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στην Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα και την Ταμάρα Ζίντανσεκ. 

Το ασύλληπτο ποσό που έχει πάρει η Σάκκαρη

Πολλαπλά είναι τα κέρδη που έχει η Μαρία Σάκκαρη από την πρόκριση της στα ημιτελικά του Roland Garros. Πέρα από τη φήμη και την αναμενόμενη άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα βάλει στον τραπεζικό της λογαριασμό ένα σημαντικό ποσό.

Συγκεκριμένα, η Σάκκαρη εξασφάλισε 375.000 ευρώ, πόσο που αποτελεί το έπαθλο των διοργανωτών για την παρουσία στα ημιτελικά. Το χρηματικό έπαθλο θα «εκτοξευθεί» σε περίπτωση που πάρει το “εισιτήριο” για τον μεγάλο τελικό.

Η φετινή φιναλίστ του Roland Garros θα λάβει το ποσό των 750.000 ευρώ, ενώ ο νικητής του Grand Slam θα κερδίσει 1.400.000 ευρώ.

Πηγή: newsit.gr