Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Roland Garros, Ζβέρεφ-Τσιτσιπάς: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Στέφανος!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 10:50 Roland Garros, Ζβέρεφ-Τσιτσιπάς: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Στέφανος!

Στις 15.50 η μεγάλη μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά  (ΕΡΤ1, Eurosport) - Ο Έλληνας πρωταθλητής που βρίσκεται στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό (Νο6) με στόχο να γράψει ιστορία, παίρνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του την πρόκριση στον τελικό ενός Grand Slam.

Τα χρυσά παιδιά του ελληνικού τένις, Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έχουν καταφέρει να καθηλώσουν ολόκληρη τη χώρα με τα κατορθώματα τους στις χωμάτινες επιφάνειες του Roland Garros.

Το απόγευμα της Πέμπτης (10/6) η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, βρέθηκε μία ανάσα από τον πρώτο τελικό σε Grand Slam στην καριέρα της, αλλά αν και είχε τις ευκαιρίες δεν τις εκμεταλλεύτηκε και σ' αυτό το επίπεδο κάθε λάθος κοστίζει ακριβά.

Η Μαρία προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο σετ και στο τρίτο σετ (ενώ στο δεύτερο που κατέκτησε είδε το 4-0 να γίνεται 4-3), αλλά δεν «σκότωσε» την αντίπαλο της που βρήκε τα ψυχικά αποθέματα κι έκανε δύο μεγάλες επιστροφές για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros.

Σήμερα στις 15.50 τη σκυτάλη παίρνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα μονομαχήσει με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα ημιτελικά της διοργάνωσης, με στόχο να γράψει ιστορία, παίρνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του την πρόκριση στον τελικό ενός Grand Slam.

Η σαρωτική διαδρομή του Στέφανου ως τα ημιτελικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών απέκλεισε κατά σειρά τον Ζερεμί Σαρντί (Νο60 στον κόσμο) με 3-0 σετ (7-6, 6-3, 6-1) έπειτα από 2 ώρες και 4 λεπτά, τον Πέδρο Μαρτίνεθ (Νο103 στον κόσμο) με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-3) έπειτα από 2 ώρες και 27 λεπτά και στη συνέχεια τον Αμερικανό Τζον Ίσνερ (Νο34 στον κόσμο) με 3-1 σετ (5-7, 6-3, 7-6, 6-1) έπειτα από 2 ώρες και 38 λεπτά.

Ακολούθησε ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (Νο12 στον κόσμο) με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 7-5) έπειτα από 2 ώρες και 7 λεπτά και η επιβεβαίωση ότι ο Τσιτσιπάς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ήρθε με τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Ντανίιλ Μεντβέντεφ (Νο2 στον κόσμο) με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) έπειτα από 2 ώρες και 19 λεπτά.

Σήμερα ο 22χρονος τενίστας βρίσκεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του, καθώς είναι ένα βήμα πριν βρεθεί στον τελικό και κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Αλεξάντερ Σβέρεφ: Ο θηριώδης Γερμανός με τις Σοβιετικές ρίζες

Ο ύψους 1.98 Γερμανός τενίστας (Νο6 στον κόσμο) που γεννήθηκε στο Αμβούργο και μεγάλωσε σε μια οικογένεια από την πρώην Σοβιετική Ένωση, είναι το εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει ο Στέφανος για να κλειδώσει τη θέση του στον τελικό. Ο 24χρονος έχει στις φλέβες του αθλητικά γονίδια, καθώς είναι γόνος του Αλεξάντερ Μιχαΐλοβιτς και της Ίρινα, που υπήρξαν επαγγελματίες στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Στο φετινό Ρολάν Γκαρός ο Ζβέρεφ απέκλεισε τον Γερμανό Όσκαρ Ότε (Νο152), τον Ρώσο Ρόμαν Σαφιούλιν (Νο182), τον Σέρβο Λάζλο Τζέρε (Νο55), τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι (Νο49) και τον Ισπανό Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (Νο46). Συνολικά ο Ζβέρεφ βρέθηκε στα ημιτελικά έχοντας παίξει μόλις 17 σετ στο τουρνουά και σίγουρα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για τον Στέφανο.

Τέλος, εκτός από τη μάχη του Τσιτσιπά με τον Ζβέρεφ δεσπόζει η «τιτανομαχία» ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και τον Νόβακ Τζοκοβιτς, η οποία θα ξεκινήσει μετά τις 18:30 (σ.σ.: η ακριβής ώρα στη έναρξη του ματς θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της αναμέτρησης του πρώτου ζευγαριού).