Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρία Σάκκαρη: Δεν αλλάζει θέση στην παγκόσμια κατάταξη παρά την πορεία στο Roland Garros

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 12:58 Μαρία Σάκκαρη: Δεν αλλάζει θέση στην παγκόσμια κατάταξη παρά την πορεία στο Roland Garros (φωτο Reuters)

Μπορεί η Μαρία Σάκκαρη να έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Roland Garros αλλά αυτή η τρομερή της πορεία στο Παρίσι δεν θα την ανεβάσει στην βαθμολογία της WTA.

Μέχρι πρότινος δεν είχε περάσει από τον 3ο γύρο του Roland Garros. Η Μαρία Σάκκαρη “έλαμψε στο Παρίσι, αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Grand Slam, αλλά η εκπληκτική της πορεία δεν θα της… προσφέρει κάτι στην παγκόσμια κατάταξη.

Με πρόκριση στον τελικό του Roland Garros, η Μαρία Σάκκαρη θα έφτανε στο Νο.14 της κατάταξης της WTA και θα είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει το Σάββατο τον πρώτο Grand Slam τίτλο της και άνοδο στο Νο.9 της κατάταξης!

Τώρα όμως θα παραμείνει 18η στη βαθμολογία της WTA. Η πορεία της μέχρι τα ημιτελικά θα της δώσει -την ερχόμενη Δευτέρα- 650 βαθμούς κι έτσι θα ανέβει στους 3.480.

Οι βαθμοί αυτοί… έφτασαν για να ξεπεράσει την Κίκι Μπέρτενς, που βρισκόταν στο Νο.17 του κόσμου. Την ίδια στιγμή, όμως, θα την ξεπεράσει μια από τις Αναστασία Παβλιουτσένκοβα και Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (έφτασαν στον τελικό του Roland Garros), επομένως θα παραμείνει στο Νο.18.

Πηγή: newsit.gr