Στον τελικό του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 08:32 Στον τελικό του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ιστορία έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το ελληνικό τένις και τον εαυτό του, αφού σε ένα ματς θρίλερ που κράτησε 3,5 ώρες νίκησε 3-2 τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η συμμετοχή του πρώτου Έλληνα σε τελικό του Roland Garros και γενικά ενός τουρνουά Grand Slam είναι γεγονός! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία στο Παρίσι αφού, παρ’ ότι έπαιξε με την… φωτιά βλέποντας τον Ζβέρεφ να επιστρέφει στο ματς κάνοντας το αρχικό 2-0, 2-2, πήρε πανηγυρικά το 5ο καθοριστικό σετ και με σκορ 3-2 μετά από 3,5 ώρες αγώνα πήρε την πρόκριση στον τελικό.

 

 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς που νίκησε τον Ράφα Ναδάλ στον άλλο ημιτελικό. Παράλληλα ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, η οποία είναι η υψηλότερη που έχει φτάσει ποτέ.

Το ματς

O Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι πετυχαίνοντας μπρέικ μόλις στο δεύτερο γκέιμ και προηγήθηκε 3-0 στο πρώτο σετ, αφού ταυτόχρονα κράτησε το σερβίς του. Ο Ζβέρεφ μείωσε κρατώντας από εκείνο το σημείο το σερβίς του, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τελικά το σετ με 6-3.

Ο Γερμανός μπήκε «αγριεμένος» στο 2ο σετ και προηγήθηκε 3-0, πραγματοποιώντας μπρέικ στο σερβίς του Στέφανου, αλλά ακολούθησε ελληνική… καταιγίδα.Ο Τσιτσιπάς έκανε τρία μπρέικ κατακτώντας συνολικά έξι σερί γκέιμ, παίζοντας απίστευτο τένις και δικαιολογώντας τη θέση που βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη, παίρνοντας και το 2ο σετ με 6-3 και ταυτόχρονα προβάδισμα με 2-0 στα σετ.

Όλα έδειχναν πως ο Έλληνας τενίστας θα «σκούπιζε» τον Ζβέρεφ που έμοιαζε χαμένος στο κορτ, αλλά ο Γερμανός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Έκανε μπρέικ στο ξεκίνημα του 3ου σετ και προηγήθηκε 2-1, κρατώντας το σερβίς του ως το τέλος και μειώνοντας σε 2-1 στα σετ, ενώ στο 4ο σετ ακολούθησε ακριβώς το ίδιο μοτίβο, εκνευρίζοντας τον Τσιτσιπάς που άνοιξε διάλογο με τον πατέρα του, Απόστολο στην κερκίδα, αναφορικά με το πως αντιμετωπίζει το παιχνίδι του αντιπάλου του. Ο Ζβέρεφ, που κάποια στιγμή εκνευρίστηκε πολύ με τους διαιτητές, με όπλο το φοβερό σερβίς του έφτασε στην κατάκτηση και του 4ου σετ (6-4) ισοφαρίζοντας σε 2-2 και δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στην αναμέτρηση.

Στο 5ο καθοριστικό σετ ο Τσιτσιπάς έφτασε μία… ανάσα από το ναδεχτεί μπρέικ με το καλημέρα, αλλά κράτησε το σερβίς του «σβήνοντας» τρία διαδοχικά μπρέικ πόιντ και στο 4ο γκέιμ πέτυχε αυτός μρέικ βάζοντας στα σχοινία τον Ζβέρεφ. Αυτό ήταν το σημείο που ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι, αφού παρά την απίστευτη προσπάθεια που κατέβαλλε ο Γερμανός, κατάφερε απλά να μην ηττηθεί με ένα μπρέικ ακόμα στο «μαραθώνιο» 8ο γκέιμ και ηττήθηκε αμέσως μετά (6-3) με τον Τσιτσιπά να πανηγυρίζει την τεράστια πρόκριση.
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση